Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 08 Απριλίου, η 10η Τ.ΟΜ.Υ Γιάννουλης Λάρισας σε συνεργασία με την 11η Τ.ΟΜ.Υ Φιλιππούπολης Λάρισας πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού της Γιάννουλης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 05 Απριλίου 2024 στο χώρο της λαϊκής αγοράς της Γιάννουλης από τις 11:00 έως τις 14:00 και είχε στόχο την ενημέρωση του πληθυσμού για θέματα που αφορούν στην πρόληψη, ως βασικό πυλώνα της καλής υγείας του ανθρώπου. Δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με τις μεθόδους πρόληψης για διάφορες παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή υπέρταση, η υπερχοληστεροναιμία, καρδιοπάθειες κα.

Οι ΤΟΜΥ εξασφαλίζουν την άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες φροντίδας υγείας, σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε πληθυσμού. Η δέσμη παρεχόμενων υπηρεσιών έχει ως πυρήνα τις υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής της υγείας στον υγιή πληθυσμό, την ολοκληρωμένη φροντίδα ασθενών, με βαρύτητα στην αντιμετώπιση των χρόνιων νοσημάτων, καθώς και υπηρεσίες που άπτονται της δημόσιας υγείας, όπως εμβολιασμούς, κατ’ οίκον φροντίδα, κ.ά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω