Η ελπίδα γεννήθηκε μέσα από τα χαλάσματα. Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την ερχόμενη Δευτέρα στις 13 Σεπτεμβρίου και οι εργασίες στο νέο Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Το σχολείο στο Δαμάσι είχε κατεδαφιστεί πριν λίγους μήνες καθώς οι ζημιές που είχαν προκληθεί από τον σεισμό του περασμένου Μαρτίου το είχαν «πληγώσει» ανεπανόρθωτα.

Οι υποσχέσεις της πολιτείας για την κατασκευή νέου κτιρίου το συντομότερο δυνατό, έγιναν πράξη και μέσα σε τέσσερις μήνες το σχολικό κτίριο είναι σχεδόν έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές.

Μάλιστα σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου Τυρνάβου κ. Γιάννη Κόκουρα πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σχολείο, ασφαλέστατο, «το καλύτερο σχολείο της Ελλάδας» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Γρηγόρης Λέτσιος ο οποίος είχε κινηθεί ταχύτατα για να προστατέψει τους μαθητές του όταν έγινε ο σεισμός και η εικόνα του να είναι πολύ συγκινημένος όταν κατεδαφίστηκε το σχολείο, «ταξίδεψε» σε όλη την χώρα μέσα από τα κανάλια και τα σάιτ, αυτή την φορά είναι πολύ χαρούμενος για το νέο κτίριο, περνώντας το δικό του αισιόδοξο μήνυμα και φυσικά είναι έτοιμος να υποδεχθεί με χαρά την ερχόμενη Δευτέρα τους μαθητές του, γνωρίζοντας πως πλέον όλα τα παιδιά θα είναι ασφαλέστατα κάτω από τη νέα τους σχολική στέγη.

Δείτε το νέο σχολείο «κόσμημα» και τις δηλώσεις μέσα από το βίντεο του «»Asterios Stelios AS:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω