Μετά από την ύφεση που γνώρισε ο κατασκευαστικός κλάδος στη Λάρισα και ευρύτερα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια των μνημονίων, η τελευταία διετία δείχνει πως η κρίση στον συγκεκριμένο κλάδο έχει ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό καθώς αναπτύσσεται πλέον στην πόλη μια έντονη δυναμική στην οικοδομική δραστηριότητα, την οποία η υγειονομική κρίση δεν κατάφερε όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος να ανακόψει.

Ένα νέο κατασκευαστικό project που ξεκινά αυτή την περίοδο στη Λάρισα έρχεται να δώσει μια άλλη διάσταση στην οικοδομική δραστηριότητα και στην ίδια την έννοια της σύγχρονης κατοικίας μέσα στον αστικό ιστό.

Πρόκειται για το νέο εγχείρημα της “Α.Α. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ” που αφορά σε ανέγερση συγκροτήματος κατοικιών στο πλήρες οικοδομικό τετράγωνο συνολικής επιφάνειας 3000 τ.μ. που περικλείεται από τις οδούς Σαρίμβεη, Ιωάννη Λάτσιου (πρώην Εχεκρατίδος), Καρδίτσης και Βρυσίων ακριβώς απέναντι από το Πάρκο Χατζηχαλάρ.

Το συγκρότημα θα αποτελείται από τρεις τετραώροφες οικοδομές συνολικής επιφάνειας 3000 τ.μ., οι οποίες αναπτύσσονται σε ένα νοητό «Π» που δημιουργεί ένα κεντρικό εσωτερικό κήπο στη φιλοσοφία των pocket parks που κατασκευάζονται σε όλη την Ευρώπη και πρόσφατα στην Αθήνα ώστε να δημιουργήσουν μικρά πάρκα ανάσας για τη γειτονιά.

Αυτή την αίσθηση της γειτονιάς, άλλωστε, θέλει να δημιουργήσει η κατασκευαστική εταιρία για τους μελλοντικούς κατοίκους των 32 διαμερισμάτων που περιλαμβάνει το νέο συγκρότημα, δίνοντας έμφαση στην επαφή με το δημόσιο χώρο, τόσο του ίδιου του συγκροτήματος όσο και της εν γένει περιοχής, και σχεδιάζοντας κτίρια που «αναπνέουν» ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν ως μικρή κοινότητα για τους ανθρώπους που ζουν στις επιμέρους κατοικίες.

Η περίοδος της πανδημίας ανέδειξε νέες οπτικές της σύγχρονης αστικής κατοικίας, η οποία στον ιδανικό της σχεδιασμό θα πρέπει να ανταποκρίνεται αφενός στις ανάγκες της ιδιωτικότητας και αφετέρου να δημιουργεί συνθήκες ασφαλούς κοινότητας που αλληλοεπιδρά στους δημόσιους χώρους προσφέροντας δυνατότητες ποιοτικής διαβίωσης. Παράλληλα, η υγειονομική κρίση δημιούργησε νέες συνήθειες στους Λαρισαίους οι οποίοι ανακάλυψαν την απόλαυση της χρήσης των ανοιχτών χώρων και των πάρκων της πόλης.

Όλα αυτά έλαβε υπόψη η κατασκευαστική εταιρία τόσο στην επιλογή του χώρου που θα στεγάσει το νέο εγχείρημα όσο και στο σχεδιασμό του. Το νέο συγκρότημα βρίσκεται στις παρυφές του κέντρου, αρκετά μακριά από το συνωστισμό και τη φασαρία του αλλά και αρκετά κοντά για όσους θέλουν να το προσεγγίσουν πεζή. Επίσης, η θέση του απέναντι από το πάρκο Χατζηχαλάρ δημιουργεί μια υπεραξία στην επένδυση καθώς προσφέρει στους Λαρισαίους τη δυνατότητα μόνιμης κατοικίας σε άμεση εγγύτητα με το πάρκο προσφέροντας ανοιχτό ορίζοντα και θέα σε πράσινο και ουρανό που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πόλη της Λάρισας. Οι «ανοιχτές» δε όμορες εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής δημιουργούν μια σπάνια ποιότητα ζωής μέσα στο κέντρο της πόλης.

Η κατασκευή του συγκροτήματος αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2022 και φιλοδοξεί να διαμορφώσει μια νέα τάση για το πως μπορεί κανείς να ζει στη πόλη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω