Ιστορία έγραψαν με τη χθεσινή τους συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο οι Iron Maiden.

Μικροί και μεγάλοι από όλη την Ελλάδα άρχισαν να φτάσουν χθες  από πολύ νωρίς το μεσημέρι στο Μαρούσι προκειμένου να απολαύσουν από κοντά το θρυλικό συγκρότημα που κατάφερε να χαρίσει για ακόμη μια φορά στο κοινό του ένα live που θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες τους

 

«Δεν με ενδιαφέρει ποιοι είστε και από που, με νοιάζει που είστε εδώ» ήταν τα πρώτα λόγια του 63χρονου frontman των Iron Maiden, Bruce Dickinson και συνέχισε, «Περιμέναμε εμείς, περιμένατε εσείς, τόσο καιρό γι’ αυτή τη συναυλία. Περάσαμε τρία χρόνια με μα***ες στον κόσμο, έτσι; Αλλά σήμερα, στην Αθήνα. Σήμερα όλες οι μ***ες, κομμένες. Γιατί σήμερα είμαστε μαζί. Η οικογένεια των Maiden. Εσείς, εμείς, όλοι. Το μόνο που μετράει είναι ότι είστε εδώ σήμερα. Μια μπάντα αδελφών. Όχι. Αδελφών εξ αίματος».

Με ένα σκηνικό που έφερνε στο νου εικόνες ιαπωνικών ναών και με έναν τεράστιο κατάνα ανά χείρας και το τραγούδι Senjutsu, ο Bruce Dickinson ξεκίνησε το εντυπωσιακό τους live show.

 

Ήχος και σκηνικά έδεναν απόλυτα με την ανεξάντλητη ενέργεια των Maiden και άφηναν όποιον βρισκόταν στο κατάμεστο στάδιο με το στόμα ανοιχτό.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτελεί και η αναφορά των Bruce Dickinson στο αγαπημένο τραγούδι πολλών Ελλήνων, “Alexander the Great” το οποίο όμως η Maiden αρνούνται να παίξουν τα τελευταία χρόνια στις περιοδείες τους….
«Ο Μέγας Αλέξανδρος…», είπε στην αρχή με τον κόσμο να ξεκινά τις ιαχές. «Δεν είδε τι ήταν γραμμένο στον τοίχο», συμπλήρωσε για να αρχίσει το τραγούδι «The writing on the wall».

 

Ωστόσο από τη βραδιά δεν έλειπαν και τα “ευτράπελα” αφού τα καπνογόνα και οι φωτοβολίδες που κάποιοι fans του συγκροτήματος είχαν την ιδέα να ανάψουν προκάλεσαν τον εκνευρισμό του frontman των Iron Μaiden που δε δίστασε να διακόψει το live και να κάνει μια αυστηρή παρατήρηση σε έναν εκ των οπαδών.

Ο εκνευρισμός του Dickinson ήταν τέτοιος που τον έκανε να αποχωρήσει από τη σκηνή επιστρέφοντας λίγο μετά προκειμένου να ολοκληρώσει το “Τhe Number of the Beast”.

Σε καμία περίπτωση όμως αυτό το σκηνικό δε στάθηκε ικανό να χαλάσει τη χθεσινή βραδιά που θα μείνει στην ιστορία.

Φωτογραφίες: NDP/ Θωμάς Δασκαλάκης

Περισσότερα Εδω