Την πόλη της Ελασσόνας επισκέφθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, συνοδευόμενη από κλιμάκιο που απαρτίζονταν από τοπικά μέλη και στελέχη του Κινήματος, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ελασσώνος κκ Χαρίτωνα και τον δήμαρχο κ. Ν. Γάτσα, τους γιατρούς και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας, εμπόρους και καταστηματάρχες, θεσμικούς φορείς, αλλά και πολίτες, κτηνοτρόφους, αγρότες και τοπικούς επιχειρηματίες.

Οι πολίτες της περιοχής της εξέθεσαν την αγωνία τους για τις δυσκολίες που επιφέρει στην καθημερινότητά τους η ακρίβεια και οι συνεπακόλουθες αυξήσεις σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες, με την κυβέρνηση αφού αναλώθηκε σε ‘’pass’’ και ‘’καλάθια’’ κάθε είδους και καμίας αποτελεσματικότητας, πλέον, να ‘’σηκώνει τα χέρια ψηλά’’, ανήμπορη και κυρίως δίχως κανένα ουσιαστικό σχέδιο.

Στο ξεκίνημα της περιοδείας της και στο πλαίσιο της Μεγάλης Εβδομάδας, η βουλευτής Λάρισας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη κκ Χαρίτωνα, του οποίου το έργο και την πολύ-επίπεδη ανθρωπιστική δράση εξήρε, δηλώνοντας την ευγνωμοσύνη της για το γεγονός ότι «η τοπική Εκκλησία της Ελασσόνας, βρίσκεται διαχρονικά στην πρώτη γραμμή στήριξης των Ανθρώπων αυτού του ορεινού, αλλά όχι ξεχασμένου Τόπου».

Μετά το πέρας της αναλυτικής συζήτησης μεταξύ των δύο πλευρών, η Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε τα εξής:

«Κάθε συνάντησή μου με τον Σεβασμιότατο αποτελεί για εμένα ξεχωριστή τιμή, πηγή ευλογίας και χαρμόσυνης ελπίδας. Παράλληλα, τον ενημέρωσα για τις νέες δράσεις του εθελοντικού δικτύου “Κανείς Μόνος” και το σχεδιασμό μας ενόψει του Αγίου Πάσχα, καθώς και φέτος κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για “να γκρεμίσουμε τα τείχη” της μοναξιάς των Ανθρώπων που υποφέρουν δίπλα μας, σε συνεργασία με την τοπική εκκλησία, την αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς μας φορείς. Σήμερα, η συνάντησή μας επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι για την περιοχή ευθύνης του, την Ελασσόνα, απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν, αφού οι πληγές του σεισμού στο Δαμάσι και στα γύρω χωριά, ακόμη δεν έχουν επουλωθεί με ευθύνη της επίσημης Πολιτείας, παρότι έχουν περάσει πάνω από τρία χρόνια, ενώ η ορεινότητα της περιοχής παραμένει στοιχείο μειονεξίας, αντί να αξιοποιηθεί με συγκεκριμένο κεντρικό σχεδιασμό για την ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων. Σε κάθε περίπτωση, η Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας , ακόμη και με τα πενιχρά της μέσα, στέκεται ακλόνητος πυλώνας για τους Ανθρώπους του Τόπου που βρίσκονται σε ανάγκη, με προσφορά τόσο σε επίπεδο ύλης, πρωτίστως όμως με την πνευματική αρωγή της, η οποία προσδίδει πίστη, κουράγιο και ελπίδα σε όλους τους αναγκεμένους, σε πείσμα της διόγκωσης των περιφερειακών και κοινωνικών ανισοτήτων, της φτωχοποίησης του ποιμνίου, αλλά και της ευρύτερης ηθικής και αξιακής καθίζησης».

Στη συνέχεια, η βουλευτής Λάρισας συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Ν. Γάτσα, με τον οποίο συζήτησε για το αναγκαίο συνολικό σχεδιασμό που απαιτείται, προκειμένου ο Θεσσαλικός Όλυμπος να αναδειχθεί και να λάβει την θέση που του αξίζει, προσδίδοντας υπεραξίες για την τοπική κοινωνία, τονίζοντας τα εξής:«Ο Θεσσαλικός Όλυμπος και η ολοκληρωμένη ανάπτυξή του σε αγροτικό, τουριστικό και επιχειρηματικό επίπεδο αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα για τη Θεσσαλία , τη Λάρισα και την Ελασσόνα. Το έχω επαναλάβει απειράριθμες φορές στη Βουλή, όσο και σε άλλες τοπικές παρεμβάσεις μου. Έχω επισημάνει πολλές φορές πως τώρα είναι η ώρα του Ολύμπου και από εκεί περνάει και η αμετάκλητη ενσωμάτωση μιας ακόμη ορεινής περιοχής της Θεσσαλίας, στον τουριστικό χάρτη της χώρας. Έναν χάρτη, ο οποίος δυστυχώς μέχρι στιγμή δεν περιλαμβάνει το ν. Λάρισας, εν αντιθέσει με τους όμορους νομούς Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων. Σε αυτό το πλαίσιο, απαιτείται άμεσα σύγχρονος επανασχεδιασμός, επικαιροποίηση των μελετών, οδικός χάρτης εφαρμογής με όλες τις σχετικές παρεμβάσεις, τις πηγές χρηματοδότησης και τα οφέλη που θα απολαύσουν όλοι οι κάτοικοι της Ελασσόνας και του νομού, από την οικονομική, αναπτυξιακή, τουριστική, κοινωνική, πολιτιστική, αθλητική και παραγωγική αναγέννηση της περιοχής. Το επιτάσσει, άλλωστε, το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας, το οποίο ρητά προβλέπει με το Άρθρο 106, την ρήτρα ορεινότητας για την διασφάλιση ειδικής μέριμνας για τις ορεινές περιοχές. Γιατί και αν ακόμη ‘’υλοποιηθούν’’ γρήγορα και στο ακέραιο τα όσα σε κεντρικό επίπεδο συζητούνται για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, αν αυτή δεν συμπεριλάβει και την ορεινή και ημι-ορεινή Ελασσόνα, θα είναι λειψή και ετεροβαρής και, συνεπώς, άδικη».

Η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε, επίσης, και το Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου και συζήτησε με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, τα φλέγοντα κλαδικά του αιτήματα και τις κάθε είδους ελλείψεις που αντιμετωπίζει, οι οποίες συνηγορούν στο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εγκαταλείψει οριστικά το ΕΣΥ και τις κάθε είδους δομές του, αφού διαχρονικά ποτέ δεν πίστεψε σε αυτό και δεδομένου ότι πρώτη και διαχρονική της προτεραιότητα αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί η εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της δημόσιας υγείας, με τα παραδείγματα να πληθαίνουν καθημερινά.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε: «Βρίσκομαι στο πρώτο Κέντρο Υγείας της Ελλάδας, το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, το οποίο δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πριν από 39 χρόνια. Βρίσκομαι εδώ μαζί με τους Ανθρώπους που το υπηρετούν αγόγγυστα, μέρα-νύχτα, χωρίς να τους αναγνωρίζονται ακόμη από την κυβέρνηση, αυτονόητα ωφελήματα, όπως η ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, όπως κατ’ επανάληψη και μετ’ επιτάσεως έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, με τροπολογίες του στη Βουλή, με διαδοχικούς ωστόσο υπουργούς Υγείας της ΝΔ να το αρνούνται, οδηγώντας το ΕΣΥ καθημερινά στον δρόμο της ιδιωτικοποίησής του. Το ΠΑΣΟΚ πρώτο από όλους, ως ‘’πολιτικός γεννήτορας’’ του ΕΣΥ, αλλά και σε πλήρη σύμπλευση με τους εργαζομένους του διεκδικεί την ισχυροποίησή του, την ανεξαρτησία του, όπως και την αναβάθμισή του, με σεβασμό σε όλους όσοι προσφέρουν σε αυτό και, πρωτίστως, με σεβασμό σε όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς, ανεξαρτήτως βαλαντίου, κοινωνικής θέσης και ισχύος».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω