«Θα είναι ακόμη καλύτερα αν έχουμε τα αναμενόμενα νέα εμβόλια που αφορούν σε αντιγόνα του ιού που δεν μεταλλάσσονται εύκολα (όπως συμβαίνει με τα σημερινά της πρωτεΐνης ακίδας), εμβόλια ρινικά που ελέγχουν καλύτερα την είσοδο και έξοδο του ιού (αναστολή μετάδοσης του ιού), τα οποία θα διατηρούν ανοσία τουλάχιστον ένα χρόνο», τονίζει σε ανάρτησή του στο facebook ο Λαρισαίος καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αχίλλέας Γραβάνης, σε ένα απόσπασμα από την συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Ο Καθηγητής όντας αισιόδοξος, εξηγεί ότι «Το φετινό φθινόπωρο και ο χειμώνας θα είναι καλύτερα από πέρσι αν δεν προκύψει ένα νέο επιθετικότερο στέλεχος του ιού και αν συνεχιστεί ο εμβολιασμός όταν περνά το διάστημα 7-8 μηνών μετά την προηγούμενη δόση».

Δείτε όσα γράφει στην ανάρτησή του:

«Το φετινό φθινόπωρο και ο χειμώνας θα είναι καλύτερα από πέρσι αν δεν προκύψει ένα νέο επιθετικότερο στέλεχος του ιού και αν συνεχιστεί ο εμβολιασμός όταν περνά το διάστημα 7-8 μηνών μετά την προηγούμενη δόση, αν οργανωθεί σωστά η κάλυψη των ομάδων υψηλού κινδύνου με το αντιικά φάρμακα, αμέσως όταν αυτά μολύνονται (90% προστασία από την επικίνδυνη νόσο και την νοσηλεία) και βέβαια αν η μάσκα συνεχίσει να αποτελεί αξεσουάρ στους πολυσύχναστους κλειστούς και ανοικτούς χώρους, στα ΜΜΜ.

Θα είναι ακόμη καλύτερα αν έχουμε τα αναμενόμενα νέα εμβόλια που αφορούν σε αντιγόνα του ιού που δεν μεταλλάσσονται εύκολα (όπως συμβαίνει με τα σημερινά της πρωτεΐνης ακίδας), εμβόλια ρινικά που ελέγχουν καλύτερα την είσοδο και έξοδο του ιού (αναστολή μετάδοσης του ιού), τα οποία θα διατηρούν ανοσία τουλάχιστον ένα χρόνο και για τυχόν νέα στελέχη του ιού. Είμαι αισιόδοξος διότι θα φαρμακολογικά όπλα που διαθέτουμε βελτιώνονται διαρκώς και είναι πλέον πολλαπλά και ισχυρά».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω