«Η Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου αποτελεί καύχημα για την περιοχή μας και επιβεβαιώνει, με την πολυεθνική σύνθεσή της, το οικουμενικό μήνυμα ενότητας της Ορθοδοξίας. Επιπλέον, οι οικολογικές ευαισθησίες της αδελφότητας και οι εξαιρετικές επιδόσεις που παρουσιάζει η Μονή στην πρωτογενή παραγωγή, αποδεικνύουν τη δυνατότητα της δημιουργικής συνύπαρξης της αδιάλειπτης και βαθιάς πνευματικής ζωής, με την διαδικασία παραγωγής αγνών αγαθών. Πρόκειται για τη συνέχεια μιας μακράς παράδοσης, που έρχεται από τις απαρχές του Βυζαντίου, όταν τα μοναστήρια ήταν, πέρα από πνευματικοί φάροι και ηθικοί οδηγοί, και κέντρα ανάπτυξης μιας περιοχής. Καμαρώνουμε για το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι μοναχές υπό την καθοδήγηση της Γερόντισσας Θεοδέκτης και ελπίζουμε οι δάφνες που φυτέψαμε με τον σεβασμιώτατο να μεγαλώσουν, μαζί με το πολυσχιδές έργο της Ιεράς Μονής». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τον Αγιασμό και τα Θυρανοίξια που τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, στο 21ο χλμ. της οδού Λαρίσης – Αγιάς, που ανήκει στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς.

Να σημειωθεί ότι το μοναστήρι, που ευρίσκεται στις πλαγιές του όρους Κίσσαβος, σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρων, ιδρύθηκε από τον οσιομάρτυρα Άγιο Δαμιανό τον 16ον αιώνα και ανασυστάθηκε από μια ομάδα μοναζουσών το 2000. Χαρακτηριστικό της Μονής είναι ότι σε αυτό βρίσκονται μοναχές από διάφορες χώρες, οι οποίες, εκτός της πνευματικής άσκησης, καταπιάνονται με την παραγωγή βιολογικών προϊόντων.

Μετά το τέλος των θυρανοιξίων έγινε ξενάγηση των πιστών από την Ηγουμένη Θεοδέκτη στο «Πρατήριο των Παραδοσιακών Προϊόντων της Ιεράς Μονής», στον αύλιο χώρο του οποίου βρίσκεται και το Παρεκκλήσιο. Πριν την αποχώρησή τους, ο μητροπολίτης Δημητριάδος και ο επικεφαλής της ΔΣΟ, σε ανάμνηση του γεγονότος, φύτεψαν μια δάφνη.

Παρόντες, εκτός του Μάξιμου Χαρακόπουλου, ήταν ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας, ο αρχιερατικός επίτροπος Αγιάς π. Αθανάσιος, ο διοικητής του Α.Τ. Αγιάς υπαστυνόμος κ. Μιχάλης Κουπατσιάρας, ο πρώην βουλευτής Λαρίσης κ. Γιάννης Καραμπάτσας, οι πρώην δήμαρχοι, Κιλελέρ π. Ρίζος Κομίτσας και Λακέρειας κ. Κυριάκος Πατσάς, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δήμητρας κ. Βαγγέλης Δολμές, ο πρώην πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Αγιάς της ΝΔ κ. Χρήστος Χατζησαλάτας και αρκετοί φιλομόναχοι πιστοί.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω