Από την πλατεία Ρήγα Φεραίου στο Συκούριο ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, το απόγευμα της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου και η οποία θα διαρκέσει ως την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

Με μαθητές του δημοτικού σχολείου Συκουρίου, ξεκίνησαν οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Οι μικροί μας φίλοι, αλλά και μητέρες χόρεψαν σε ρυθμούς zumba (zumba kids), με την καθοδήγηση της γυμνάστριας και zumba instructor κας Νατάσας Αλεξάνδρου.

Τα παιδιά, συζήτησαν και αντάλλασαν απόψεις πάνω σε θέματα μετακίνησης και περιβαλλοντικής συμπεριφοράς με την κα Νατάσα Αλεξάνδρου και στη συνέχεια χόρεψαν για να δείξουν και τη ρυθμική τους κινητικότητα.

Στις εκδηλώσεις παρίσταντο ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο οποίος απευθυνόμενος στα παιδιά, αλλά και στις παριστάμενες μητέρες τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ο δήμος Τεμπών συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και με τις δράσεις που πραγματοποιεί στοχεύει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των πολιτών για εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης όπως το ποδήλατο, το περπάτημα, το πατίνι, με σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, τον πεζό, τους γονείς με το καροτσάκι, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος διατηρώντας το καθαρό και συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. κ. Γεώργιος Νικολάου. Επίσης παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας & δια βίου μάθησης κ. Χρήστος Κρικώνης και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αμπελακίων κ. Ζήσης Γκανάτσιος.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται:

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στους Γόννους και ώρα 17:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία των Γόννων με Zumba Kids και στις 18:30 μμ. στον Άγιο Γεώργιο Αμπελακίων για να “εικονοπλάσουμε το ταξίδι” με τους εικαστικούς κα Μαρία Θουκυδίδου και κ. Δημήτρη Κρίστιτς.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στο Μακρυχώρι και ώρα 17:00 μ.μ. στην πλατεία Ζήση Λιούπα με Zumba Kids και στις 18:30 μ.μ. στον Πυργετό στην πλατεία Βάϊου Μαλλιάρα “Μαθαίνω και κινούμαι παίζοντας”.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στους Γόννους και ώρα 17:00 μ.μ. Ποδηλατάδα.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στο Μακρυχώρι και ώρα 17:00 μ.μ. Ποδηλατάδα.

Σας περιμένουμε όλους μικρούς – μεγάλους στις δράσεις μας!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω