Η Ε.Ε.Ν.Α.Λ. στις 9 Μαΐου πραγματοποίησε δράσεις για την γιορτή της μητέρας στα πλαίσια νοητικής ενδυνάμωσης και ψυχοσωματικής ευεξίας των ωφελούμενων της εταιρίας, σε συνεργασίαμε την συντονίστρια Σπηλιώτη Βασιλική του τμήματος Μόδα και Ομορφιά του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ .

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία από την πρόεδρο κ. Ελένη Νιφλή η οποία αναφέρθηκε στο ιστορικό εορτασμού της μητέρας, από την αρχαιότητα ως σήμερα, επισημαίνοντας την προσφορά της μητέρας σε όλα τα επίπεδα της ζωής, από την μητρότητα στον πολιτισμό, στην επιστήμη κλπ. Στη συνέχεια οι σπουδάστριες του τμήματος Ποδολογίας -Ονυχοπλαστικής, έκαναν περιποίηση χεριών και καλλωπισμό νυχιών σε ομάδες γυναικών της δομής. Μέσω αυτής της προσέγγισης από γυναίκες νεότερης ηλικίας, επιτεύχθηκε η αναπτέρωση του ηθικού των ηλικιωμένων, διότι αναπτύχθηκε παράλληλα διάλογος με εναλλακτικούς τρόπους περιποίησης χεριών και νυχιών από διάφορα συστατικά.

Οι ασκούμενες σπουδάστριες ενθουσιάστηκαν από τις ερωτήσεις και τον διάλογο με τις ηλικιωμένες και εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν την παροχή υπηρεσιών και σε άλλα πεδία καλλωπισμού.Στη συνέχεια, οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι της δομής προσέφεραν στις ωφελούμενες μητέρες και γιαγιάδες  γλαστράκια με λευκές και κόκκινες μπιγκόνιες εις ένδειξη αγάπης, καθώς και στο προσωπικό του ΙΕΚ Δήμητρα τους οποίους και ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως.Τόσο οι ωφελούμενες όσο και το προσωπικό ενθουσιάστηκαν από την προσφορά της μπιγκόνιας και ζήτησαν να γίνει μια ομαδική φωτογράφιση. Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική υπόκρουση του Αντώνη Καλογιάννη «Άνοιξε το παράθυρο» και ανταλλαγή ευχών.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω