Τι συμβαίνει όταν μια μερίδα ανθρώπων της τρίτης ηλικίας συγκεντρώνεται με σκοπό να ανακαλύψει την παλιά της δημιουργικότητα και, γιατί όχι, να θυμηθεί πώς είναι το παιχνίδι; Σχηματίζεται μια θεατρική ομάδα όπως αυτή του τμήματος ΚΑΠΗ της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, η οποία χθες το απόγευμα παρουσίασε την παράσταση «Ο Καβγάς» σε σκηνοθεσία Δημητρίου Βούζα και Δάφνης Δεληγιάννη και κείμενο της Χριστίνας Γιολδάση -Τσιαούση, σε ένα κυριολεκτικά κατάμεστο αμφιθέατρο στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα.

Λίλα λόγια για την υπόθεση: Σε μια γειτονιά εξελίσσονται σκηνές ζηλοτυπίας, με την ανάμειξη συγγενών, φίλων, γνωστών και αγνώστων, και στο τέλος ένας καβγάς ανάβει. Μια παρεξήγηση ανάμεσα σε ένα ζευγάρι έχει ως αποτέλεσμα να εμπλακούν από γνωστοί και φίλοι, μέχρι τα κανάλια και η αστυνομία…

Οι ηθοποιοί του «Καβγά» προέρχονται κατά πλειοψηφία από την εποχή που ο παλιός Ελληνικός κινηματογράφος μεσουρανούσε με τις αξέχαστες κωμωδίες του, για αυτό και η δική τους παράσταση αντανακλά ακριβώς αυτό. Πρόκειται για μια κωμωδία που διαδραματίζεται σε μια κλασική ελληνική γειτονιά, με γείτονες και περίοικους να μπλέκονται σαν κουβάρι ο ένας με τον άλλο. Στο πλαίσιο αυτό, παρεξηγήσεις, ζήλιες και καυγάδες συνυπάρχουν με τα κοινωνικά δίκτυα και το facebook, η λειτουργία των οποίων έχει άμεση επιρροή στην εξέλιξη της υπόθεσης. Ταυτόχρονα, ζητήματα όπως οι σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων και η γυναικεία χειραφέτηση δείχνουν να απασχολούν την τρίτη ηλικία, η οποία αντιλαμβάνεται τη νέα εποχή και αποδεικνύει ότι μπορεί και αποτελεί ενεργό μέλος της.

Πάνω από όλα όμως αποδεικνύει ότι οι ηλικιωμένοι δεν είναι υποχρεωμένοι να καθηλώνονται στο σπίτι μόλις βγουν στη σύνταξη, παρακολουθώντας τηλεόραση και μην έχοντας ιδιαίτερα ενδιαφέροντα · η δημιουργικότητα και η τέχνη συνεχίζουν να αποτελούν μέρος της ζωής τους. Την ίδια στιγμή, άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι όλοι οι ηθοποιοί ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με την υποκριτική, οι περισσότεροι εκ των οποίων ούτε που είχαν σκεφτεί να ακολουθήσουν έναν τέτοιο δρόμο νωρίτερα. Κι είναι αλήθεια, ότι, ενώ οι προσπάθειες όλων χαίρουν πολλών χειροκροτημάτων, ορισμένοι ηθοποιοί ήταν μια πραγματική αποκάλυψη.

«Είναι πολυ συγκινητικό να συνεργάζεσαι με αυτούς τους ανθρώπους, που σε αυτή την ηλικία έχουν τόσα πολλά να προσφέρουν. Μαζί καταφέραμε να κάνουμε πράγματα, γιατί ο πολιτισμός πρέπει να υπάρχει σε όλες τις ηλικίες, δεν σταματά ποτε», δήλωσε ο σκηνοθέτης της παράστασης, κ. Δημήτριος Βούζας.

Συμμετείχαν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Αντζηλέτου Σοφία, Αναστασίου Τζένη, Γεωργούσης Γεώργιος, Γκάνα Μαρία, Γιαννίκη Βασιλική, Γιολδάση Χριστίνα, Γκουντής Μιχάλης, Δαλαβίκα Βάντα, Ευαγγέλου Δήμητρα, Ιωάννου Ασημίνα, Κρίτσα Δήμητρα, Μπάντελη Μαρία, Πασχάλης Βασίλειος, Σιαφογιάννη Άρτεμις, Σιδηροπούλου Μαγδαληνή, Χαλεπά Ευαγγελία, Χαλκιάς Αθανάσιος, Χρηστούλα Πόπη.

Δείτε βίντεο:

Ζωή Μπουρουτζή – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: onlarissa.gr

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω