Χωρίς το Γιώργο Τζαβέλλα θα παραταχθεί η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή (22/11) στο ΟΑΚΑ.

Ο βετεράνος αμυντικός έκανε και σήμερα θεραπεία, κάτι που σημαίνει ότι έχει να προπονηθεί με την ομάδα ακριβώς δύο εβδομάδες, αφού μετά το ματς με τον Απόλλωνα (2—2) στις 6 Νοεμβρίου έφυγε για υποχρεώσεις με την εθνική, απ΄όπου επέστρεψε με πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο.

Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν αλλάζει και πολύ το πλάνο του Αργύρη Γιαννίκη που ούτως ή άλλως προσανατολιζόταν στη χρησιμοποίηση των Βράνιες, Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας, διατηρώντας το δίδυμο που εμπιστεύεται από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, με τερματοφύλακα φυσικά τον Στάνκοβιτς. Μια διαφοροποίηση ενδεχομένως να υπάρξει δεξιά με τον Μισελέν να εμφανίζεται ως επικρατέστερος να ξεκινήσει στο ντέρμπι, αντί του Λάζαρου Ρότα. Αριστερά παραμένει ο Μοχαμαντί, στο κέντρο ο Σιμόες θα έχει παρτενέρ το Σιμάνσκι, ενώ σίγουροι για το αρχικό σχήμα είναι και οι Μάνταλος, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία.

Από εκεί και πέρα, πολλά θα εξαρτηθούν από το αν ο Αραούχο θα είναι σε θέση να βγάλει όλο το ματς ή αν οι γιατροί θα αποφανθούν ότι είναι έτοιμος μόνο για ένα ημίχρονο. Στο δεύτερο «σενάριο» δεν αποκλείεται ως επιθετικός να ξεκινήσει ο Άμραμπατ, ώστε ο Γιαννίκης να έχει τη δυνατότητα να παρέμβει με δραστικές αλλαγές εάν τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά για την ομάδα του.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ συνεχίζει την πάγια στρατηγική του και προετοιμάζει την ομάδα του χωρίς να δίνει «στίγμα» για το σύστημα που θα ακολουθήσει ή τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει. Ούτε στο θέμα του ξενοδοχείου αλλάζει κάτι, αφού το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ακόμα ένας εντός έδρας αγώνας για την ΑΕΚ και οι παίκτες δεν πρόκειται να αποσυρθούν από το Σάββατο. Θα συγκεντρωθούν στα Σπάτα για ξεμούδιασμα το πρωί της Κυριακής και τότε θα μάθουν και την 20άδα για το βραδινό (19:30) ματς.

Περισσότερα Εδω