Η ΑΕΚ λύγισε τη σθεναρή αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννινα και επικράτησε με 2-0, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League.

Το σύνολο του Αργύρη Γιαννίκη επέστρεψε στις νίκες μετά από την ήττα (1-0) στο «Γ. Καραϊσκάκης» επί του Ολυμπιακού, λίγες αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας της περιόδου.

Το ματς: 

Οι δύο ομάδες έδωσαν γρήγορο ρυθμό στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Στο 2ο λεπτό, ο Ανσαριφάρντ πραγματοποίησε την πρώτη ευκαιρία του ματς, στέλνοντας την μπάλα άουτ με κεφαλιά. Στο 5′ ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έκανε διπλή ευκαιρία με τον Τσιντώτα να νικάει σε τετ α τετ αρχικά τον Περέα και μετά τον Οικονομόπουλο. Από κει και πέρα, ο ρυθμός της αναμέτρησης μειώθηκε, έως την καλή στιγμή της «Ένωσης» στο 32ο λεπτό, με τον Τσούμπερ να πασάρει στον Ανσαριφάρντ αλλά εκείνος με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν δις για πέναλτι σε Γκαρσία και Ανσαριφάρντ αντίστοιχα, ωστόσο σε καμία των περιπτώσεων δεν έδειξε την άσπρη βούλα ο διαιτητής Παπαδόπουλος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη εισήλθε στο γήπεδο πιο αποφασισμένη και πίεζε συνεχώς τους αντιπάλους της στα 3/3 του γηπέδου. Στο 47′ ο Τσούμπερ έβαλε σε θέση οδηγού την ΑΕΚ, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ορθώς για οφσάιντ. Η πίεση των γηπεδούχων επέφερε -έμμεσα-αποτέλεσμα στο 69′. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο Μάνταλος έπιασε την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ρότα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν. Έκτοτε, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε εκ νέου, αλλά η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να σφραγίσει τη νίκη της, διπλασιάζοντας τα τέρματά της με τον Ανσαριφάρντ στο 89ο λεπτό.

Πλέον, η «Ένωση» στρέφει την προσοχή της στο αθηναϊκό ντέρμπι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με τον Παναθηναϊκό, για την 25η «στροφή» του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλει να υπερασπιστεί στους «Ζωσιμάδες» την παρουσία του στην 6άδα των playoffs κόντρα στη Λαμία.

Περισσότερα Εδω