Την ανάγκη του «να τρέξουν οι διαδικασίες των αποζημιώσεων και σε βάθος χρόνου να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης» στην πληγείσα Θεσσαλία πρόταξε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς κ. Αλέξης Χαρίτσης κατά την επίσκεψή του σήμερα, το απόγευμα της Τρίτης, στη Λάρισα για την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Κουρέτα.

Φτάνοντας στο νέο διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μετά από μία σειρά εξορμήσεων κι επαφών σε Παλαμά, Κοσκινά, Μουζάκι και Φαρκαδόνα, τόνισε τα εξής: «επιλέξαμε να ξεκινήσουμε τις περιοδείες μας, την επαφή με την κοινωνία, αυτή τη νέα χρονιά από τη Θεσσαλία προκειμένου να βρεθούμε δίπλα στους ανθρώπους – συμπολίτες μας, οι οποίοι επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, και να ακούσουμε την πραγματικότητα που βιώνουν. Μια πραγματικότητα που -όπως αποδείχθηκε- είναι σκληρή και τέσσερις μήνες μετά το επιτελικό κράτος τους έχει αφήσει αβοήθητους σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες».

Ακόμη, συμπλήρωσε πως «είμαστε εδώ για να αποτελέσουμε τη φωνή των πλημμυροπαθών σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και στο κοινοβούλιο. Δεσμευθήκαμε, και θα πράξουμε τις επόμενες ημέρες, να προχωρήσουμε σε μια σειρά από κοινοβουλευτικές ενέργειες ώστε να αναδείξουμε τα πολύ μεγάλα προβλήματα σε σχέση με τις αργές γραφειοκρατικές διαδικασίες (όπως τις αποζημιώσεις), σε σχέση με τις καλλιέργειες, τις επιχειρήσεις και τα ζητήματα θωράκισης απέναντι σε φυσικές καταστροφές».

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής λέγοντας πως «δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως δικαιολογία από την πολιτεία για να μην προχωρούν απαραίτητες ενέργειες θωράκισης».

Τέλος, όπως υπογράμμισε, η Νέα Αριστερά θα απαιτήσει οι χρηματοδοτήσεις της χώρας να κατευθυνθούν κατά προτεραιότητα στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών που έχουν πληγεί από τις μεγάλες κρίσεις, των φυσικών καταστροφών.

«Αν δεν αλλάξουμε πολιτική, αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας, δεν μπορούμε να έχουμε βιώσιμο μέλλον… Η Νέα Αριστερά είναι εδώ για να αποτελέσει τη φωνή του απλού ανθρώπου» κατέληξε σε δηλώσεις του.

Δείτε βίντεο:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω