Μοιράσου το αρθρο!

Από την Διεθνή Ομοσπονδία Πολλαπλής Σκλήρυνσης – Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) το 2009 θεσπίστηκε και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Μάιο με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Π.Σ. σηματοδοτείται επίσημα στις 30 Μαΐου. Εκδηλώσεις και καμπάνιες πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, ενώ αυτή η μέρα είναι μια αφορμή και σε τοπικό επίπεδο από την Ένωση Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Ν. Μαγνησίας να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει, να διεκδικήσει, να ασκήσει πιέσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και να εξαλειφθούν κοινωνικά εμπόδια που αφήνουν τους ανθρώπους με ΠΣ, να αισθάνονται μοναχικοί και κοινωνικά απομονωμένοι.

Είναι μια ευκαιρία να υποστηρίξει καλύτερες υπηρεσίες, να γιορτάσει τα δίκτυα υποστήριξης και να υπερασπιστεί την αυτο-φροντίδα.

Η Ένωση Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Ν. Μαγνησίας  «ΕΑμΠΣ» και η Ελληνική Εταιρεία για την Σκλήρυνση κατά πλάκας  “ΕΕΣΚΠ” σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ) θα φωταγωγήσουν από την Παρασκευή έως την Κυριακή την κεντρική προβλήτα (κορδόνι) στην παραλία, σε χρώμα πορτοκαλί όπου είναι το “συμβολικό” χρώμα της Σκλήρυνσης παγκοσμίως. Επίσης τη Δευτέρα 30/5/2022 η φωταγώγηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου όπου θα φωταγωγηθεί το κτίριο “Στρεφτάρη” στη συμβολή των οδών Γαλλίας και Τοπάλη.

Η Ένωση Ανθρώπων με πολλαπλή σκλήρυνση Ν. Μαγνησίας & Β. Σποράδων  δραστηριοποιείται στην πόλη του Βόλου και καλύπτει επίσημα την Περιφέρεια Ν. Μαγνησίας και Β. Σποράδων από τον Ιούνιο του 2018.

Περισσότερα Εδω