Υπό διαμαρτυρίες και αποδοκιμασίες μερικών ατόμων κατά εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, κατά των μέτρων και της τελετής γενικότερα, έγινε σήμερα το πρωί, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, η κατάθεση των στεφάνων, παρουσία μεγάλου πλήθους και ων σημαιών των σχολείων που επρόκειτο να παρελάσουν.Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ενώ με την έναρξη της τελετής περίπου 10 άτομα άρχισαν να φωνάζουν κατά της τελετής και των μέτρων.
Άμεσα, οι πολίτες που διαμαρτύρονταν χωρίς μάσκες βρέθηκαν υπό κλοιό ανδρών του Λιμενικού και της Αστυνομίας, έγινε κατάσχεση του σάκου που περιείχε μεγαφωνική εγκατάσταση, ενώ έγινε και προσαγωγή δύο ατόμων..

Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος ανέφερε ότι γιορτάζουμε την νίκη της κοινή ςπίστης των Ελλήνων που κατόρθωσαν το 1940 να αντιμετωπίσουν τη φασιστική και ναζιστική λαίλαπα με νικηφόρο αγώνα που έμεινε παράδειγμα σε όλο τον κόσμο. Γιορτάζουμε επετείους γιατί διαχρονικά πρέπει να δίνουμε τον αγώνα πάντοτε για την αληθινή ελευθερία κι ενάντια σε κάθε ρατσιστική και ναζιστική και φασιστική νοοτροπία. Ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κατάσταση που μας πονάει και πρέπει να βγούμε νικητές.

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή δήλωσε ότι είναι τιμή της που εκπροσωπεί την Ελληνική κυβέρνηση την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, γιατί το ΟΧΙ του ‘40 είναι η πυξίδα και ο οδηγός μας για την ομοψυχία, για την ενότητα, για την ανεξαρτησία, ωια τον σεβασμό στις αξίες, τα ιδανικά και της Ελλάδας.
«Είναι πάρα πολύ χρήσιμο, να μάθουμε όλοι την ιστορία, και να διδαχθούμε απ’ αυτήν. Κυρίως οι μαθητές και οι μαθήτριες, για να μπορέσουν να καταλαβαίνουν τους κινδύνους, τις ευκολίες, τις ελπίδες, για να αντιληφθούν πως μια χώρα που ήταν μικρή έγινε πρωταγωνίστρια στο παγκόσμιο ιστορικό γίγνεσθαι. Και σήμερα, ακριβώς όπως και τότε, με στιβαρή πολιτική ηγεσία, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, διεκδικούμε, πετυχαίνουμε, έχουμε Ευρωπαϊκή και διεθνή παρουσία σημαντική που υπολογίζεται, πάντα με ενότητα, με ομοψυχία και με σεβασμό στις αξίες, στις αρχές και στα ιδανικά της χώρας μας και του λαού μας», επισήμανε.Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ευχήθηκε να είναι η τελευταία φορά που γιορτάζεται η επέτειος κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες ωστόσο ο ιός δε θα πρέπει να αμβλύνει τη σημασία αυτής της ημέρας Ένα ΟΧΙ που σηματοδότησε τη δημιουργία ενός ανεξάρτητο κράτος που θα πρέπει να περιφρουρήσει όχι σε κάθε ζυγό και ναι στην ελευθερία. Σε ερώτηση για την πανδημία η κ. Κολυνδρίνη ότι ένα μεγάλο ποσοστό κόσμου δεν έχει εμβολιαστεί όπως βλέπετε και διασπείρεται ο κορονοϊός κα να επανέρχεται το πρόβλημα και στους εμβολιασμένους. αν δεν συνειδητοποιήσουμε το λόγο των ειδικών γιτί δεν έχουμε άλλη επιλογή το πρόβλημα θα κορυφώνεται κι άνθρωποι θα χάνονται άδικα.Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης τόνισε ότι είναι θλιβερό να γιορτάζουμε αλλά σωστά μια επέτειο του έθνους ελπίζουμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου να την γιορτάσουμε με διαφορετικό στυλ και με διαφορετικές προϋποθέσεις αρκεί να πάμε όλοι να εμβολιαστούμε. Αν θέλουμε να ανοίξουμε την κοινωνία θα πρέπει να εμβολιαστούμε.

Περισσότερα Εδω