Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην «Megasport Arena» από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 97-77 και δεν κατάφερε ούτε απόψε, να πανηγυρίσει το πρώτο του διπλό στην Euroleague.

Σε μία ήττα που αντικειμενικά ήταν εντός… προγράμματος, οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να σταματήσουν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, το επιθετικό κρεσέντο των Ρώσων, είτε στη ρακέτα, είτε από την περιφέρεια.

Η άμυνα «ζώνης», που βοήθησε τον Δημήτρη Πρίφτη να κερδίσει τα δύο προηγούμενα ματς με Ολυμπιακό και Ζενίτ, δεν λειτούργησε απέναντι στους «δολοφονικούς» σουτέρ που έχει στην κατοχή του ο Δημήτρης Ιτούδης και πλέον οι πρωταθλητές θα κοιτάξουν να ρεφάρουν στο επόμενο παιχνίδι της διοργάνωσης στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο την Άλμπα Βερολίνου (10/12).

Για τους νικητές, ξεχώρισαν οι Σβεντ (17 πόντους, 13 ασίστ), Αντόνοφ (16)και Κλάιμπερν (16), ενώ για τους φιλοξενούμενους, ο Ουάιτ ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 19, με τον Νέντοβιτς και τον Παπαγιάννη να ακολουθούν με 14.

Το ματς:

Η ΤΣΣΚΑ μπήκε «καυτή» στο παρκέ, σκοράροντας αρκετές φορές πίσω από τα 6.75, κάτι που της έδωσε σημαντικό προβάδισμα, αλλά και μεγάλο σκορ. Σκοράροντας συνολικά 6/7 στο πρώτο δεκάλεπτο, προηγήθηκε αρχικά 11-6, ενώ με τον Σβεντ πήρα διαφορά εννέα πόντων (20-11). Ουάιτ και Πέρι μείωσαν, ενώ ο επίσης «ζεστός» Νέντοβιτς, κράτησε τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ, ωστόσο η μέγιστη διαφορά επανήλθε από τα χέρια του Γκριγκόνις στη λήξη της περιόδου (31-22).

Στη δεύτερη περίοδο, οι Μοσχοβίτες άλλαξαν το επιθετικό τους ρεπερτόριο. Σημειώνοντας ένα ακόμη τρίποντο, έφτασαν σε διψήφια διαφορά (34-24),στη συνέχεια επιτέθηκαν κυρίως κοντά στη ρακέτα, με τον Μπολομπόι που έκανε… πάρτι στο «ζωγραφιστό», να αναλαμβάνει. Ο Ρώσος ψηλός, έφερε αρχικά την ομάδα του στο +13, με τον Κλάιμπερν από το σημείο των βολών, να κάνει το 47-30. Ουάιτ και Σαντ-Ρος «μάζεψαν» τη διαφορά, ωστόσο ο Ουκόφ στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων, διαμόρφωσε το 53-38 του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, η άμυνα της «ρωσικής αρκούδας» ήταν αυτή που μεγάλωσε ακόμη περισσότερο το προβάδισμα της. Αφήνοντας τον Παναθηναϊκό χωρίς σκορ για τέσσερα λεπτά, ο Αντόνοφ με επτά σερί πόντους εκτόξευσε τη διαφορά στους 24 (62-38), με τον Νέντοβιτς να τη ρίχνει κάτω από τους είκοσι, τρία λεπτά πριν το δεκάλεπτο. Γκριγκόνις και Φαρίντ επανέφεραν το +20, με τον Κλάιμπερν να στη λήξη της τρίτης περιόδου, να διαμορφώνει το 75-54.

Στην τελευταία περίοδο παρά τη μεγάλη διαφορά, το «τριφύλλι» δεν τα παράτησε και προσπάθησε να επιστρέψει. Με τους Ουάιτ και Σαντ-Ρος μείωσε στους 14 με έξι λεπτά να απομένουν (79-65), ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι τον τρόπο για να ξεφύγουν στο σκορ. Αρχικά ο Αντόνοφ πίσω από τη γραμμή του τριπόντου έκανε το 85-67, με τον Κλάιμπερν να επαναφέρει τη διαφορά στους είκοσι και παρά το μικρό σερί του Παναθηναϊκού, για να επανέλθει το ρωσικό προβάδισμα στους 14, ο Σβεντ με τρίποντο-μαχαιριά στα 1:41 πριν το τέλος, έδωσε τέλος στις λιγοστές ελπίδες του «Εξάστερου» για ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 31-22, 53-38, 75-54, 97-77

Διαιτητές: Πέρεθ, Γιόβτσις, Νέντοβιτς

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Δημήτρης Ιτούδης): Λούντμπεργκ 11 (2), Μπολομπόι 9, Κομένκο, Ούχοφ 6 (2), Ίβλεφ, Αντόνοφ 16 (4), Κλάιμπερν 16, Μιλουτίνοφ 9 (13 ριμπάουντ), Φαρίντ 2, Γκριγκόνις 9 (1), Κουρμπάνοφ 2, Σβεντ 17 (5).

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Πρίφτης): Πέρι 2, Μέικον 3 (1), Παπαγιάννης 14, Μποχωρίδης, Κασελάκης, Γουάιτ 19 (3), Νέντοβιτς 14 (2), Έβανς 15 (1), Μαντζούκας, Σαντ Ρος 10 (1).

Επιμέλεια: Γιάννης Σέμπρος

 

Περισσότερα Εδω