Για τα τελευταία ψώνια του σαρακοστιανού τραπεζιού βγήκαν το πρωί της Καθαράς Δευτέρας οι Λαρισαίοι.
Φούρνοι, ιχθυοπωλεία και σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά για όσους καταναλωτές δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τις αγορές τους νωρίτερα.

Αν και οι τιμές σημειώνουν αυξητική τάση σε σχέση με πέρυσι, η κίνηση στο κέντρο της Λάρισας κρίνεται ικανοποιητική. Όπως δηλώνει στο onlarissa.gr ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Γεώργιος και Βασίλης Μυλωνάς ΟΕ «Ο Παγασητικός» κ. Βασίλης Μυλωνάς «όλα τα σαρακοστιανά είναι ανεβασμένα κατά 20%». «Ωστόσο, κρατήσεις υπάρχουν και ο κόσμος αγοράζει. Η δουλειά άρχισε την Παρασκευή αλλά κορυφώνεται σήμερα» συμπληρώνει.

Η ίδια εικόνα καταγράφεται και σε φούρνους για την καθιερωμένη λαγάνα, κλασική αλλά και με άλλες επιλογές όπως ολικής, πολύσπορη, με ελιά, με λιαστή ντομάτα και πιπεριά. Η τιμή τους ξεκινά από τα 2 ευρώ περίπου. «Υπάρχει ποικιλία. Ο κόσμος ξεκίνησε να έρχεται από νωρίς και συνεχίζει» τονίζει η κα Πωλίνα Καρατζολίτη από κεντρικό φούρνο της Λάρισας.

Μάλιστα, αρκετοί επέλεξαν τα μαγειρευτά της ημέρας. «Η κίνηση είναι αυξημένη από το πρωί και προτιμάται το έτοιμο φαγητό. Το σαρακοστιανό μενού είναι αρκετά μεγάλο: καλαμάρι γεμιστό, παπουτσάκι θαλασσινό, γαριδομακαρονάδα, θράψαλα τηγανιτά, γιουβέτσι θαλασσινών, σαλάτες» λέει η κα Στέλλα Μυλωνά από τον «Παγασητικό».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω