Με αφορμή τη χθεσινή παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας, του ρατσισμού και της τρανσοφοβίας, ο Σπύρος Μπιμπίλας προχώρησε σε μία ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram. Πρόκειται για ένα στιγμιότυπο πριν από 42 χρόνια, όπου ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ έδωσε το δεύτερο γκέι φιλί σε θεατρική παράσταση με τον Γιώργο Κροντήρη.

«42 χρόνια πριν κάναμε την επανάσταση μας μέσα από ένα τολμηρό έργο που μιλούσε για την φύση των ανθρώπων κ τα σκιρτήματα των νέων παιδιών που έβγαιναν μέσα από την ψυχή τους. Ένα από τα πρώτα gay έργα που ανέβηκαν στην Ελλάδα με μεγάλες τότε αντιδράσεις κ.μεγάλη επιτυχία. Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ, Του εβραιοκαναδού Τζων Χέρμπερτ σε μετάφραση κ σκηνοθεσία του σπουδαίου Κωνσταντίνου Μάριου που έφυγε γρήγορα από κοντά μας. Μια φορά ξανανέβηκε για λίγο στο vault.

Στην φώτο το ιστορικό φιλί της παράστασης με τον καλό συνάδελφο και φίλο Γιώργο Κροντήρη (το πρώτο gay φιλί είχε δοθεί λίγο πριν σε παράσταση του Κολατου). ΣΗΜΕΡΑ, μέρα κατά της ομοφοβίας, του ρατσισμού, της τρανσοφοβίας αξίζει να το μνημονεύουμε… Ήμασταν τότε πρωτοπόροι στην απελευθέρωση των ανθρώπων από τα κόμπλεξ και τις φοβίες τους», έγραψε χαρακτηριστικά.

Το πρωί της Τετάρτης 18/5, ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στη “Super Κατερίνα” για το εν λόγω φιλί. «Τότε είχε προκληθεί μεγάλος πανικός, αλλά και πολλή επιτυχία. Αυτό έγινε το 1980, ήσουν αγέννητη Κατερίνα» είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός στην Κατερίνα Καινούργιου.

Περισσότερα Εδω