Το Πάρκο των Ευχών μπορεί να βρίσκεται μία «ανάσα» από το κέντρο της Λάρισας και να δίνει σε πολλούς την ευκαιρία να το επισκεφθούν με τα πόδια, ωστόσο δεν στερεί από τους λάτρεις των Χριστουγέννων μια πιο… μαγευτική βόλτα.

Μια βόλτα μέσα από τους φωτεινούς διακόσμους της πόλης, τον κόσμο που δείχνει να προτρέχει -ειδικά πλησιάζοντας προς την Πρωτοχρονιά- για τις καθιερωμένες αγορές και το Αλκαζάρ όπου φιλοξενείται ξανά φέτος -μετά από δύο χρόνια αποχής- η «μαγεία» των εορτών.

Το χρυσό καμπανάκι από το χριστουγεννιάτικο τρενάκι του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας χτύπησε και πάλι, με μικρούς και μεγάλους να το προτιμούν για μία όμορφη διαδρομή βγαλμένη από παραμύθι.

Ο Βασίλης και η Παναγιώτα, o οδηγός και η συνοδηγός αυτού αντίστοιχα, υποδέχονται καθημερινά Λαρισαίους και μη που αναμένουν για μια ξενάγηση με το κατακόκκινο όχημα, εξασφαλίζοντας την ασφαλή πρόσβασή τους στο θεματικό πάρκο. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί βέβαια το βάρος της μηχανής του μικρού αστικού τρένου, αφού λόγω του σίδερου μασίφ από το οποίο έχει κατασκευαστεί, ζυγίζει μεμονωμένα κάπου στους 5 τόνους.

Ξεκινώντας από το Κεντρική πλατεία, το τρενάκι συνεχίζει στην στολισμένη Μανωλάκη, διασχίζει έπειτα την εντυπωσιακά φωτισμένη γέφυρα του Αλκαζάρ και ακολουθώντας το δρόμο πέριξ αυτού καταλήγει στην «καρδιά» του Πάρκου των Ευχών. Εκεί αφού παραλάβει τους νέους επιβάτες, επιστρέφει στην αφετηρία του για ένα ακόμη δρομολόγιο.

Το τρενάκι λειτουργεί καθημερινά, από το πρωί έως το βράδυ, καθ’ όλη την εορταστική περίοδο. Τα δρομολόγια είναι συχνά και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται ανά 20 λεπτά.

Και για όσους δεν προλάβουν, κανένα πρόβλημα… Μπορούν να απολαύσουν το τρενάκι τους θερινούς μήνες, στην καλοκαιρινή του δηλαδή εκδοχή, στην τουριστική βόλτα από τον Πλαταμώνα προς τον Άγιο Παντελεήμονα.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω