Παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ο νέος ευρωπαϊκός κόμβος ψηφιακής καινοτομίας  στο χώρο της υγείας ”Health Hub”.

”Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας στην Ευρώπη”, όπως δήλωσε ο κ. Αγοραστός. Παράλληλα, θα προσφέρει στους πολίτες υπηρεσίες τεχνολογικής αιχμής και υψηλού επιπέδου. Κατά τον Περιφερειάρχη, ”η δημιουργία του ”Health Hub” θα καταστήσει τη Θεσσαλία ως σημείο αναφοράς που θα ορίσει το μέλλον της ψηφιακής υγείας. Που είναι το μέλλον του ανθρώπου, η ασφάλεια του ανθρώπου”.

Εν συνεχεία, το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Animus κ. Αχιλλέας Νταβέλης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το ότι η πρόταση που κατέθεσε ήταν μεταξύ των 14 διακριθέντων επί του συνόλου των 200 προτάσεων που υπεβλήθησαν σε εθνικό επίπεδο, ευχαριστώντας όλους τους εταίρους για την άριστη συνεργασία. Επίσης, διατύπωσε την άποψη πως το Health Hub θα είναι σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλία, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Νταβέλης ανέφερε επίσης πως πρόκειται για μια τεράστια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις που ευνοούνται από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, μέσα από την οποία μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χαράλαμπος Μπιλλίνης υπογράμμισε τη συμμετοχή του τμήματος στον ευρωπαϊκό κόμβο ψηφιακής καινοτομίας και υγείας, μέσω του Health Hub. Επίσης, το Τμήμα Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στηρίζει το νέο κόμβο μέσα από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και ειδικότερα τους τομείς έρευνας που υποστηρίζονται μέσω εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, τις οποίες προωθεί το Health Hub.

Ο καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας Παναγιώτης Βλάμος υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί το ”προσφορότερο έδαφος” για την ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού κόμβου υγείας, που λειτουργεί σε 4 επίπεδα και υποστηρίζεται από 16 ακόμη εταίρους, εκφράζοντας την ελπίδα πως θα έχει μια πολύ καλή πορεία στο μέλλον.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Δημήτριος Βλαχάκης, καθηγητής Γενετικής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος υπογράμμισε πως το Health Hub έφερε όλες εκείνες τις εξειδικεύσεις που είναι απαραίτητες στη σύγχρονη εποχή, ”όπου η πληροφορία είναι το μέλλον.” Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε ως χώρα λόγω της δυναμικής του, για τον περιορισμό του brain drain”, σημείωσε ο κ. Βλαχάκης.

Την ικανοποίησή της μετέφερε εκ μέρους του Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης η κυρία Αλεξάνδρα Κυριτσάκα για την υλοποίηση του πρώτου κόμβου ψηφιακής καινοτομίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. ”Το Health Hub συμμετέχει επίσημα στον οριστικό κατάλογο των 15 ευρωπαϊκών κόμβων ψηφιακής καινοτομίας που αναφέρθηκαν σε ψηφιακό επίπεδο και θα συγχρηματοδοτηθεί από το νέο ψηφιακό πρόγραμμα ”Ψηφιακή Ευρώπη 2021-2027” και τα κράτη – μέλη της ΕΕ”, σημείωσε η κα Κυριτσάκα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο με τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στη σημερινή συνέντευξη τύπου για το νέο κόμβο Health Hub:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω