Ήταν μία εποχή που ο Πλαταμώνας ήταν το… Μόντε Κάρλο της Λάρισας και που τα κοσμικά – σήμερα – δικά της παράλια βρίσκονταν σε δεύτερο πλάνο, στις επιλογές των παραθεριστών. Οι μεγάλες αγάπες όμως γεννιούνται εκεί που δε το περιμένεις και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του «Σπιτάκι», του «μπιτσόμπαρου» στην άκρη της Βελίκας, που έγραψε για δεκαετίες τη δική του ιστορία στις καρδιές των Λαρισαίων.

Η ιδέα ήρθε περί τα μέσα της δεκαετίας του ’80 όταν τα αδέλφια και φοιτητές τότε Νίκος και Βασίλης Ντάγκας, κάνοντας τις διακοπές τους στη Χαλκιδική, ενθουσιάστηκαν από το δημοφιλές στέκι «Σπιτάκι». Η επιστροφή στη Λάρισα έφερε και την ιδέα στο τραπέζι του σπιτιού: Ζήτησαν από τους γονείς τους να τους παραχωρήσουν την εξοχική κατοικία στη Βελίκα, στην άκρη της τεράστιας σε μήκος παραλίας κατά την οποία απλώνονται τρεις οικισμοί, μαζί με τον Αγιόκαμπο και την Κάτω Σωτηρίτσα.

Το αρχικό κίνητρο πέραν του νεανικού ενθουσιασμού και της επήρειας των όσων έζησαν στις διακοπές τους, ήταν η κάλυψη των φοιτητικών τους εξόδων. Ο «φρέσκος» αέρας όμως και η νέα φιλοσοφία, μαζί με τον συνδυασμό αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, τάχιστα ανέδειξαν το «Σπιτάκι» σε δημοφιλή προορισμό όχι μόνον για τα καλοκαιρινά μπάνια των Λαρισαίων, αλλά και για όλες τις εποχές του χρόνου.

Από νωρίς το πρωί, μέχρι τα ξημερώματα το πάρτι εκτυλίσσονταν μεταξύ παραλίας και μπαρ, με το πλήθος των θαμώνων να βρίσκεται πολλές φορές κυριολεκτικά στο… δρόμο, αφού ο χώρος αποδεικνύονταν συχνά – πυκνά μικρός.

Τα χρόνια πέρασαν, το «Σπιτάκι» έγινε «fan club Σπιτάκι» αφού είχε μεγαλώσει και κεράσει με άπειρες όμορφες μνήμες γενιές και γενιές Λαρισαίων και επισκεπτών, αποκτώντας το δικό του κλαμπ θαυμαστών.

Τι ήταν αυτό που έκανε το «Σπιτάκι» να ξεχωρίσει σε μία περίοδο όπου τα παράλια της Αγιάς δεν ήταν το «trend»; Ο ιδιοκτήτης Ντάγκας εξηγεί πως ήταν «η αγάπη και η τρέλα γι’ αυτό που κάναμε και η συνύπαρξη των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων σε ένα χαρισματικό μέρος όπου δεν υπήρχε άλλος τέτοιος χώρος με μία εναλλακτική φιλοσοφία».

Δείτε φωτογραφίες γεμάτες αναμνήσεις από το Σπιτάκι:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω