Σε ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων για την απώλεια της Μαίρης Ν. Ράπτου και τις εξελίξεις στα Εκπαιδεύτρια Μαίρης Ν. Ράπτου αναφέρονται τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της Μαίρης Ν. Ράπτου.

Η ιδρύτρια των Εκπαιδευτηρίων έφυγε από τη ζωή εν μέσω εξελίξεων που έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας.

Παράλληλα εκφράζουμε τη στήριξή μας στους/στις μαθητές/-τριες για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν τόσο σε ψυχολογικό επίπεδο όσο και για το ενδεχόμενο προσαρμογής τους σε νέο περιβάλλον και στους/στις καθηγητές/τριες που μπορεί να βρεθούν σε ανεργία.

Τέλος, εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για την προφανή αδυναμία απορρόφησης τόσο μεγάλου αριθμού μαθητών στα Δημόσια σχολεία της πόλης, σε περίπτωση εφαρμογής αυτής της λύσης. Για άλλη μια φορά, το Δημόσιο Σχολείο θα κληθεί να επωμιστεί ένα δυσανάλογο βάρος, εν μέσω  πολλαπλών και διαχρονικών προβλημάτων (υλικοτεχνικές ελλείψεις, υποχρηματοδότηση, κενά στις θέσεις των εκπαιδευτικών, θέματα συμπερίληψης).

Αναμένοντας τις εξελίξεις, καλούμε όλους, γονείς και εμπλεκόμενους φορείς, σε επίδειξη ψυχραιμίας ώστε να διευκολυνθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, αν η νόμιμη λειτουργία του σχολείου δεν καταστεί δυνατή.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω