Τον Στέλιο Λεγάκη τον γνωρίσαμε πριν δέκα χρόνια όταν κατάφερε μέσα από τη συμμετοχή του στο “Ελλάδα έχεις ταλέντο” όχι μόνο να αναδειχθεί νικητής αλλά να κερδίσει και την αγάπη μιας μεγάλης μερίδας κοινού και να δημιουργήσει το δικό του fan club.

Στο πέρασμα των χρόνων, ο Στέλιος εξακολουθεί να ασχολείται με τη μουσική κάνοντας αργά και σταθερά βήματα παραμένοντας προσγειωμένος και συγκεντρωμένος σε αυτό που αγαπά να κάνει. Επιλέγει να κρατά χαμηλούς τόνους, όσο μπορεί να μην προκαλεί ενώ το χιούμορ και η θετική ματιά που βλέπει το καθετί είναι αυτά που τον χαρακτηρίζουν.

Αυτή την περίοδο ο Στέλιος Λεγάκης εμφανίζεται σε ένα από τα πιο γνωστά νυχτερινά μαγαζιά της Πάτρας και με αφορμή το τραγούδι του “Ποιος¨ που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από την Records περάσαμε μαζί του ένα απόγευμα στο Μικρολίμανο συζητώντας για τα επαγγελματικά του σχέδια, τα δημοσιεύματα για την προσωπική του ζωή αλλά και όσα θυμάται από το “Ελλάδα έχεις ταλέντο”.

Στέλιο, σε τι φάση σε βρίσκουμε επαγγελματικά αυτή την περioδο;

Επαγγελματικά είμαι σε μία τις καλύτερες φάσεις μου. Επιτέλους, μετά από τόσο καιρό κάνουμε ξανά αυτό που αγαπάμε και είμαστε μαζί με τον κόσμο! Εμφανίζομαι στο Romeo στην Πάτρα δίπλα στον Λευτέρη Κιντάτο και την Βασιλική Νταντά.

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε από την Panik Records και το νέο σου τραγούδι “Ποιος”. Πες μου λίγα λόγια γι΄αυτό.

Είναι ένα τραγούδι που αγαπάω πάρα πολύ για αρκετούς λόγους. Έχω γράψει τη μουσική εγώ και τους στίχους ο Θοδωρής Μάκρας και κυκλοφορεί από την Panik Records μαζί με music video σε σκηνοθεσία Γιάννη Σιγάλα. Ανυπομονούσα να κυκλοφορήσει αυτό το κομμάτι γιατί για μένα σηματοδοτεί και χαράζει μια νέα εποχή στον χώρο της μουσικής.

Τι είναι αυτό που σου δίνει έμπνευση για να γράφεις στίχους;
Στίχους πλέον γράφω σπάνια αλλά όταν γράψω σίγουρα θα εμπνευστώ από την προσωπική μου ζωή κυρίως, από ιστορίες φίλων και ίσως κάποιες φορές από ταινίες η βιβλία.

Σε ενοχλεί που παρότι έχετε δηλώσει αρκετό καιρό τώρα και εσύ και η Τζένη Καζάκου ότι έχετε χωρίσει όλοι επιμένουν να ρωτούν γι’αυτή τη σχέση;

Όταν μια σχέση γίνεται γνωστή είναι λογικό να κινήσει το ενδιαφέρον του κόσμου, τόσο στα καλά της όσο και στην λήξη της. Δεν με ενοχλεί αλλά σίγουρα δεν μου αρέσει να εστιάζω και να μιλάω για την προσωπική μου ζωή. Ως καλλιτέχνης προτιμώ να επικοινωνώ μέσω της δουλειάς μου.

Η συγκεκριμένη σχέση απασχόλησε αρκετά τα Μέσα. Αυτό είναι κάτι που από εδω και πέρα σε κάνει να είσαι πιο προσεκτικός με την προσωπική σου ζωή ή δε σε απασχολεί το τι θα πουν;

Η γνώμη του καθενός είναι σεβαστή. Αλλά πιστεύω ότι αυτό που θέλω να απασχολεί τον κόσμο όσον αφορά στο πρόσωπό μου από εδώ και πέρα είναι η μουσική μου και όχι τα προσωπικά μου.

Σε γνωρίσαμε σε αρκετά μικρή ηλικία μέσα από το Ελλάδα έχεις ταλέντο. Τι θυμάσαι από εκείνη την εμπειρία;

Η εμπειρία του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» ήταν, είναι και θα είναι μοναδική για μένα όσα χρόνια κι αν περάσουν γιατί, πάνω απ’ όλα, σηματοδοτεί την αφετηρία μου και ήταν η αφορμή μου να συστηθώ στον κόσμο και να ξεκινήσω την μουσική μου διαδρομή.

Πως είναι για ένα παιδί 14 ετών από τη μια μέρα στην άλλη να βλέπει όλα τα φώτα να στρέφονται επάνω του;

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπήκα στη διαδικασία να το σκεφτώ τότε και νομίζω ότι αυτό μου έκανε καλό γιατί έζησα αυτή την εμπειρία χωρίς να αγχώνομαι για το τι συμβαίνει γύρω μου. Ακόμα κρατάω την ίδια αντιμετώπιση και απολαμβάνω αυτό το ταξίδι.

Το Ελλάδα έχεις ταλέντο φέτος επιστρέφει. Πως βλέπεις αυτή την επιστροφή;

Έχω ενθουσιαστεί γιατί, όπως προανέφερα, μέσα από αυτό το σόου αναδείχτηκα νικητής και συστήθηκα στον κόσμο οπότε σίγουρα έχω αγωνία να δω τους καινούριους κριτές, τα ταλέντα του σήμερα, που είμαι σίγουρος πως είναι πολλά, και φυσικά το μεγάλο νικητή!

Θα παρότρυνες κάποιο παιδί που θέλει να κυνηγήσει μια καριέρα στο τραγούδι να πάρει μέρος σε αυτό;

Επειδή πρόκειται για ένα σόου που έχει να κάνει γενικά με ταλέντα ίσως για κάποιους που τους ενδιαφέρει μια πορεία στο τραγούδι να μην είναι η πρώτη επιλογή. Εγώ είχα δηλώσει συμμετοχή στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» λόγω ηλικίας, επειδή δεν μπορούσα να διαγωνιστώ στα υπόλοιπα τάλεντ σόου. Ωστόσο, το αποτέλεσμα τελικά με δικαίωσε και αυτό αποδεικνύει πως και για έναν τραγουδιστή θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για μια πορεία στον χώρο.

Πως ονειρευεσαι το μελλον σου στη μουσική;

Αυτό που θέλω πιο πολύ και δουλεύω σκληρά για να το πετύχω είναι ωραίες μουσικές προτάσεις, πολλές live εμφανίσεις, η επικοινωνία με τον κόσμο και μια όμορφη διαδρομή στο χώρο της μουσικής για πολλά ακόμα χρόνια!

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Περισσότερα Εδω