Οι εκλογές τέλειωσαν, το εκκωφαντικό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά περισσότερο η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να αποκωδικοποιηθούν από τα επιτελεία των κομμάτων ενόψει των επικείμενων νέων εκλογών.

Στη Λάρισα, οι έντεκα συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο προσπαθούν και αυτοί από την πλευρά τους ο καθένας, να αναλύσουν το αποτέλεσμα ανά περιοχή, για να διαπιστώσουν τι είναι αυτό που είτε τους έδωσε την εκλογή, είτε δεν τους βοήθησε τελικά στο να πετύχουν τον στόχο τους.

Ένα πρώτο, εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως από τους επτά Δήμους της εκλογικής περιφέρειας της Λάρισας, μόλις οι τέσσερις «έπεσαν στα χέρια» κάποιου από τους τρεις εκλεγέντες βουλευτές. Ο Χρήστος Κέλλας τερμάτισε πρώτος σε Λάρισα και Τύρναβο και ο Χρήστος Καπετάνος σε Φάρσαλα και Τέμπη.

Εξίσου ενδιαφέρον στατιστικά είναι το γεγονός πως ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, παρότι κατάφερε να εκλεγεί, δεν τερμάτισε πρώτος σε κανέναν από τους επτά Δήμους! Για την ακρίβεια, δεν τερμάτισε ούτε δεύτερος σε κανέναν από τους Δήμους. Ωστόσο, κατάφερε σε μία εξαιρετικά ανταγωνιστική μάχη μεταξύ έξι υποψηφίων, να «επιβιώσει» και να επανεκλεγεί. Μία εκλογή που επίσης ενέχει εντυπωσιακό στοιχείο, αφού είναι η ένατη συνεχόμενη (συνυπολογίζοντας τυπικά και τις διπλές κάλπες του 2012 και του 2015) από το 2004! Στοιχείο που τον καθιστά τον μακροβιότερο – μετά τον Γιώργο Σουφλιά – βουλευτή Λάρισας από τη μεταπολίτευση!

Στους υπόλοιπους τρεις Δήμους της περιοχής μας, έκοψαν το νήμα πρώτοι υποψήφιοι που δεν κατάφεραν τελικά να πετύχουν την είσοδό τους στη βουλή. Η Ρένα Καραλαριώτου στο Κιλελέρ, η Στέλλα Μπίζιου στην Ελασσόνα και ο Χρήστος Χατζησαλάτας, αν και έβδομος στην κατάταξη, πήρε την πρωτιά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αγιά!

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ

Σε ότι αφορά τον νεοεκλεγέντα Χρήστο Καπετάνο, η εκτόξευσή του στη δεύτερη θέση αποδίδεται κυρίως στο μεγάλο χάντικαπ που δημιούργησε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στα Φάρσαλα, όπου είχε σχεδόν τους διπλάσιους σταυρούς (με πολλές μονοσταυρίες) από τον δεύτερο Χρήστο Κέλλα, αλλά και η εξίσου εντυπωσιακή επίδοσή του στον Δήμο Λαρισαίων, εκεί όπου αναδείχθηκε δεύτερος μετά τον Κέλλα, περνώντας ισχυρά φαβορί όπως η Ρένα Καραλαριώτου και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΝΑ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αναλυτικότερα η εικόνα ανά βουλευτή σε σχέση με τις επιδόσεις του ανά Δήμο της εκλογικής περιφέρειας Λάρισας:

  • Ο Χρήστος Κέλλας τερμάτισε πρώτος στη Λάρισα και τον Τύρναβο, δεύτερος σε Φάρσαλα, Αγιά, Τέμπη και Ελασσόνα και τρίτος στο Κιλελέρ.
  • Ο Χρήστος Καπετάνος τερμάτισε πρώτος σε Φάρσαλα και Τέμπη, δεύτερος σε Λάρισα και Κιλελέρ, τρίτος σε Αγιά και Τύρναβο και  τέταρτος στην Ελασσόνα.
  • Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τερμάτισε τρίτος σε Φάρσαλα και Τέμπη, τέταρτος σε Τύρναβο, Λάρισα, Αγιά και Κιλελέρ και πέμπτος στην Ελασσόνα.
  • Η Ρένα Καραλαριώτου τερμάτισε πρώτη στο Κιλελέρ, τρίτη στη Λάρισα, τέταρτη στα  Φάρσαλα, πέμπτη σε Τέμπη και Αγιά και έκτη σε Τύρναβο και Ελασσόνα.
  • Η Στέλλα Μπίζιου τερμάτισε πρώτη στην Ελασσόνα, τέταρτη στα Τέμπη, πέμπτη σε  Κιλελέρ, Τύρναβο και Φάρσαλα, έκτη στη Λάρισα και έβδομη στην Αγιά,
  • Ο Θανάσης Παιδής τερμάτισε δεύτερος στον Τύρναβο, τρίτος στην Ελασσόνα, πέμπτος στη Λάρισα, έκτος σε Φάρσαλα, Τέμπη Κιλελέρ και Αγιά.

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω