Ενόψει της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer (21ης Σεπτεμβρίου), διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στη Λάρισα ο 4ος κατά σειρά περίπατος “Μνημοσύνης” από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Νομού Λάρισας.

Ο περίπατος είχε ως σημείο εκκίνησης την Κεντρική πλατεία της πόλης, από όπου με την μουσική συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου τερμάτισε στον λόφο του Φρουρίου.

Θέλοντας να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την αποδοχή της άνοιας και στην εξάλειψη του κοινωνικού στίγματος, αρκετοί Λαρισαίοι – μικροί και μεγάλοι – συμμετείχαν στον περίπατο μνήμης στέλνοντας το δικό τους μήνυμα και κρατώντας ο καθένας από ένα μωβ μπαλόνι.

“Σήμερα γιορτάζουμε!” δήλωσε η πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer κα Νιφλή Ελένη, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως: “Η Ε.Ε.Ν.Α.Λ. είναι ένας εθελοντικός οργανισμός που ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια και με σκοπό να φροντίσει όσους πάσχουν από Alzheimer. Καθιερώσαμε αυτόν τον περίπατο “Μνημοσύνης” ως θεσμό, ο οποίος έχει στόχο να συνειδητοποιηθούν οι πολίτες, να εξαλείψουμε το στίγμα και τις διακρίσεις που δε μας αφήνουν να είμαστε αλληλέγγυοι αυτούς τους δύσκολους καιρούς.”

Για την εκδήλωση μίλησε κι ο αντιδήμαρχος κ. Ντίνος Διαμάντος ο οποίος αναφέρθηκε στην στήριξη του Δήμου Λαρισαίων προς την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer σημειώνοντας πως: “μαζί με τους ασθενείς οφείλουμε να συγχαίρουμε και τους φροντιστές του”.

Συγχαρητήρια για την οργάνωση του περιπάτου έδωσε κι ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Πινακάς που μεταξύ άλλων δήλωσε: “Δεν ξεχνάμε, όλους αυτούς που μπορεί ξεχνούν”.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Φωτό/Βίντεο: Θάνος Παλούκας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω