Η ΕΟΔΥΑ από την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου τέθηκε σε ύψιστη ετοιμότητα – κινητοποίηση, έπειτα από σχετική έγγραφη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Την Τετάρτη 27/9 το απόγευμα και ενώ το φαινόμενο ήταν σε εξέλιξη σε περιοχές των Νομών Μαγνησίας & Λάρισας, προκαλώντας και πάλι τεράστιες καταστροφές, μας ζητήθηκε από το Δήμο Κιλελέρ η συνδρομή στη δημιουργία χώρου προσωρινής υποδοχής – φιλοξενίας πληγέντων, στο κλειστό γυμναστήριο της Νίκαιας, το οποίο διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές υγιεινής (ντουζιέρες, αποδυτήρια, τουαλέτες), αποθήκες, καθώς και προσβάσεις για την άμεση μεταφορά των απαραίτητων υλικών και εξοπλισμού.

Η ΕΟΔΥΑ με 10 Εθελοντές και τη συνδρομή υπαλλήλου και οχήματος του Δ. Κιλελέρ, ανέλαβε τη μεταφορά από την αποθήκη της ΕΟΔΥΑ, πτυσσόμενων κρεβατιών, στρωμάτων, κλινοσκεπασμάτων και λοιπού εξοπλισμού. Στο κλειστό Γυμναστήριο Νίκαιας οι Εθελοντές της ΕΟΔΥΑ ανέλαβαν τη διευθέτηση του χώρου και την ανάπτυξη του εξοπλισμού, με πρόβλεψη διαμονής αρχικά 40 ατόμων περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου και σε περίπτωση ανάγκης για 60 επιπλέον άτομα εντός του αγωνιστικού χώρου.

Στο στάδιο της προσέλευσης των πλημμυροπαθών γινόταν η αναλυτική καταγραφή τους και τους χορηγούνταν επιπλέον κλινοσκεπάσματα και νερό.

Οι προσερχόμενοι πληγέντες ήταν από τις περιοχές των Δήμων Κιλελέρ (Νίκη & Αχίλλειο). Ο συνολικός αριθμός των πληγέντων οι οποίοι φιλοξενήθηκαν την 1η νύχτα ήταν 32 ενήλικα άτομα.

Η Εκπαίδευση των Εθελοντών, η εμπειρία από ανάλογα συμβάντα (ΙΑΝΟΣ, σεισμός 2021, πυρκαγιές, δυστύχημα Τεμπών, DANIEL κτλ), η γνώση της κατάστασης και η άρτια διοικητική και επιχειρησιακή οργάνωση, ήταν καθοριστική για την επιτυχή διαχείριση της κατάστασης.

Ευχαριστούμε θερμά τους Εθελοντές της ΕΟΔΥΑ που άμεσα ανταποκρίθηκαν στην κινητοποίηση, το Δήμο Κιλελέρ και τις Υπηρεσίες του για την εξαιρετική συνεργασία & υποστήριξη και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την εμπιστοσύνη και τον άψογο συντονισμό στη διαχείριση της κατάστασης.

Η συμμετοχή – εμπλοκή της ΕΟΔΥΑ ήταν αποκλειστικά η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ της κατάστασης σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα.

Η ΕΟΔΥΑ βρίσκεται έμπρακτα πάντα ¨Δίπλα στον Άνθρωπο – Δίπλα στην Κοινωνία¨…

Ενημερώνουμε επίσης ότι οι αιτήσεις εγγραφών νέων Εθελοντών στην ΕΟΔΥΑ, θα γίνονται μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2023, για όποιον επιθυμεί να Εκπαιδευτεί κατάλληλα και να προσφέρει οργανωμένα στον Συνάνθρωπο και την Κοινωνία.

Για επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 6981.577.846 & 6971.641.664, στο www.eodia.gr και στο fb eodia2017

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω