Με συμπληρωμένο ένα χρόνο από την έναρξη της πρώτης καραντίνας, οι Έλληνες έχουμε μάθει πλέον να ζούμε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Με περισσότερο χρόνο στη διάθεσή είχαμε την άνεση να εξερευνήσουμε μια σειρά από καινούργια πράγματα. Κι αν κάποιες καταστάσεις παραμένουν ίδιες όπως και πριν τον κορονοϊό, πως δηλαδή παίζουμε το καλύτερο online casino από την Novibet, άλλες έχουν αλλάξει ριζικά μέσα σε 12 μήνες και κάτι που έχουμε διανύσει από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Ο Covid – 19 μας σήκωσε από τον καναπέ
Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί στις αρχές του Μάρτη του 2020 πως οι Έλληνες, ένας λαός που λατρεύει τον καφέ στην καφετέρια και τις βόλτες για ψώνια, θα μετατρεπόταν τόσο γρήγορα σε ένα λαό που λατρεύει τη γυμναστική εντός και εκτός σπιτιού. Αν τα γεμάτα πάρκα και οι παραλίες δε σας πείθουν πως υπάρχει εμφανής μεταβολή στις συνήθειες μας αναφορικά με τη γυμναστική, τότε μια βόλτα στα καταστήματα και e-shops με είδη γυμναστηρίου θα σας πείσει. Οι παραγγελίες για όργανα γυμναστικής στο σπίτι, ιμάντες TRX, διαδρόμους και ποδήλατα έχουν αυξηθεί τόσο δραματικά, που οι υπεύθυνοι του σχετικού λιανεμπορίου δυσκολεύονται να ικανοποιήσουν τη ζήτηση. Τα εκατομμύρια μηνύματα με κωδικό 6 που αποστέλλονται κάθε μέρα αποδεικνύουν πως η πανδημία θα αφήσει ένα θετικό «κουσούρι» σε χιλιάδες συμπολίτες μας.

Ψήφος εμπιστοσύνης στο ψηφιακό λιανεμπόριο
Σα λαός πάντα ήμασταν στις χαμηλότερες χώρες της Ευρώπης στο τζίρο που κάναμε στα e-shops. Ο Covid όμως μας αφαίρεσε κάθε εναλλακτική σε αυτόν τον τομέα, και έτσι οι επιχειρήσεις που διατηρούν καταστήματα online είδαν τους τζίρους τους να πολλαπλασιάζονται. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ της διαπίστωσης πως έστω και από ανάγκη, οι Έλληνες πλησιάζουν επιτέλους τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στην αναλογία αγορών μέσω διαδικτύου επί του συνόλου των πωλήσεων λιανικής.

eSports & Virtual Sports
Στο πρώτο κύμα της πανδημίας μας σοκάραν πολλά πράγματα και καταστάσεις. Φαίνεται όμως πως πολλοί συνάνθρωποί μας φίλοι των σπορ δυσκολεύτηκαν πολύ να συνηθίσουν την απουσία αθλητικών μεταδόσεων – κατά πρώτο λόγο – και στοιχηματικών επιλογών κατά δεύτερο. Η συνεπακόλουθη αύξηση στους τζίρους των eSports και των Virtual Sports σε όλες τις στοιχηματικές εταιρίες αποδεικνύει πως οι φίλοι του στοιχήματος βρήκαν αξιοπρεπείς εναλλακτικές σε αυτά. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως, ένα χρόνο μετά, οι στοιχηματικές εξακολουθούν να καταγράφουν τζίρους στις εν λόγω κατηγορίες. Κάτι που αποδεικνύει πως η «υποχρεωτική» δοκιμή που έκαναν αρκετοί παίκτες – ελλείψει άλλων αγώνων – δημιούργησε μια νέα αγορά.

Νέα αγαπημένα σπορ
Ποτέ ο Έλληνας δεν ήρθε τόσο κοντά σε σπορ όπως το τένις, η κολύμβηση (και δη η χειμερινή), η ποδηλασία και το τρέξιμο. Οι απαγορεύσεις των ομαδικών σπορ και το κλείσιμο των γυμναστηρίων έστρεψαν τους Έλληνες σε νέες επιλογές για την άθλησή τους. Σπορ που ετύγχαναν μερικής μόνο αποδοχής από τον Έλληνα έχουν πλέον εξελιχθεί σε πρωταγωνιστές της καθημερινότητας. Κορυφαίο παράδειγμα όλων η χειμερινή κολύμβηση, με τις παραλίες σε πολλές περιοχές της χώρας να γνωρίζουν πρωτοφανή κοσμοσυρροή, ακόμα και στα μέσα του χειμώνα.

Άνοιγμα στις συνδρομητικές πλατφόρμες τηλεόρασης
Μπορεί το Netflix να είχε μπει στις ζωές μας αρκετά πριν την καραντίνα, αρκετοί συνδρομητές του όμως άρχισαν μετά από κάποια στιγμή να νιώθουν πως η ανανέωση περιεχομένου γίνεται πιο αργά από όσο χρειάζεται σε μια περίοδο με τόσες ώρες διαθέσιμες για binge watching. Έτσι, αρχίσαμε σιγά σιγά να ανακαλύπτουμε και τους ανταγωνιστές του Netflix, δηλαδή τα Amazon Prime, Apple TV και HBO. Οι γίγαντες της τεχνολογίας – των οποίων τα τηλεοπτικά δρώμενα ήταν μέχρι πρότινος σχετικά άγνωστοι στη χώρα μας – πλέον προσφέρουν Ελληνικούς υπότιτλους αλλά και μερικά από τα καλύτερα προγράμματα παγκοσμίως.

Περισσότερα Εδω