Με χαμηλό προφίλ παρουσιάστηκαν ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και ο Έτορε Μεσίνα, στη συνέντευξη Τύπου του φάιναλ φορ της Euroleague στην Κολωνία. «Και οι τέσσερις ομάδες έχουν ελπίδες», δήλωσε ο Λιθουανός προπονητής της Μπαρτσελόνα, ενώ ο Ιταλός τεχνικός της Αρμάνι Μιλάνο θυμήθηκε πως σε όλα τα φάιναλ φορ της καριέρας του ήταν προπονητής ομάδας φαβορί για τον τίτλο, ενώ στη Γερμανία η Αρμάνι θεωρείται αουτσάιντερ. «Νιώθουμε φανταστικά ως αουτσάιντερ,» είπε μάλιστα ο Μεσίνα. Πανέτοιμοι και με πίστη για την πρόκριση στον τελικό δήλωσαν οι Νίκολα Μίροτιτς και Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Το τζάμπολ του δεύτερου χρονικά ημιτελικού έχει προγραμματιστεί για αύριο, Παρασκευή (28/5, 22:00) στη «Lanxess Arena» της Κολωνίας.

ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ: «Και οι τέσσερις ομάδες έχουν ελπίδες»

Ο Λιθουανός τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος κατέκτησε τέσσερα τρόπαια Euroleague ως παίκτης, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου του φάιναλ φορ της Κολωνίας: «Είναι δύσκολο να απαντήσω πως διαχειρίζομαι την πίεση. Όταν έχεις πίεση πρέπει να τη διαχειρίζεσαι. Πρέπει να είσαι προσηλωμένος να τρέχεις, να εστιάζεις στην άμυνα και αυτό είναι το πιο σημαντικό για έναν προπονητή».

Για τη μεγάλη διαφορά με το πρώτο φάιναλ φορ ως τεχνικός της Ζαλγκίρις εν συγκρίσει με αυτό στην Κολωνία: «Πιέζω και εγώ τον εαυτό μου την ίδια στιγμή και μαζί την ομάδα. Το ίδιο έκανα και στη Ζαλγκίρις. Μπορεί να ήμασταν αουτσάιντερ στο Βελιγράδι, αλλά πηγαίναμε με το σκεπτικό να το κατακτήσουμε. Υπήρχαν σπουδαίες ομάδες. Δεν αλλάζει κάτι. Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε αύριο. Έτσι κάναμε και στο Βελιγράδι. Έτσι είναι το φάιναλ φορ! Και οι τέσσερις ομάδες έχουν ελπίδες. Περνάς από πολλές «μάχες» και κάθε ομάδα έχει μια ευκαιρία».

Για το τι πρέπει να κάνει κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο: «Σίγουρα είναι πιο εύκολο για εμένα να διαχειρίζομαι την πίεση. Το θέμα είναι να ελέγχεις αυτό που μπορείς να ελέγξεις. Εννοείται πως μπορούμε να ελέγξουμε το κομμάτι της άμυνας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το ρυθμό, είναι κάτι που κάνουμε καλά».

Για την απουσία κόσμου: «Οι παίκτες… ακούν περισσότερο. Ίσως έτσι να μπορώ να βοηθήσω περισσότερο τους παίκτες να είναι προσηλωμένοι. Σίγουρα ένα από τα καλύτερα πράγματα σε φάιναλ φορ είναι οι φίλαθλοι. Θα πρέπει να συνεχίσουμε και να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και να σταθούμε στη «μάχη» που έχουμε».

Για τον Πάου Γκασόλ και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: «Όταν ήρθε εδώ ξέραμε ότι πλησιάζει τα 40 και έχει να παίξει κοντά 2 χρόνια. Σιγά σιγά βοηθά την ομάδα και βελτιώνεται με τον καιρό. Μαθαίνει την ομάδα και νιώθει και πάλι παίκτης. Σιγά σιγά βλέπουμε πράγματα που θέλαμε να βλέπουμε από εκείνον».

ΜΕΣΙΝΑ: «Νιώθουμε φανταστικά ως αουτσάιντερ»

Ο τεχνικός της Αρμάνι Μιλάνο, Έτορε Μεσίνα, επισήμανε: «Είμαστε 29 χρόνια μακριά από το φάιναλ φορ. Tα επτά χρόνια της Μπαρτσελόνα είναι… τίποτα μπροστά σε εμάς. Όπως φαντάζεστε, είναι πολύ μεγάλη η χαρά. Ο ιδιοκτήτης μας είναι εξαιρετικός, οι φίλαθλοι το ίδιο. Το ιταλικό μπάσκετ χρειάζεται να βρίσκεται εδώ. Η εθνική ομάδα μπορεί να φέρει επίσης έσοδα, χορηγούς, ενδιαφέρον στη χώρα. Είναι κάτι σημαντικό, όχι μόνο για τον σύλλογο».

Σχετικά με τους έμπειρους παίκτες του ρόστερ του: «Δεν είναι εύκολο να παίζεις για πρώτη φορά σε Final Four. Oι βετεράνοι μας θα μας βοηθήσουν πολύ, πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα. Θα δείξουν τον δρόμο».

Για την παρουσία του στο φάιναλ φορ με την Αρμάνι Μιλάνο και την… ταμπέλα του αουτσάιντερ: «Το να είσαι εδώ με μία ομάδα της χώρας σου είναι πολύ σημαντικό. Και ως προπονητής της ΤΣΣΚΑ στο παρελθόν, όμως εκπροσωπούσαμε ένα έθνος. Στο παρελθόν ήμουν πάντα το φαβορί με τις ομάδες μου, τώρα δεν περιμένουν πολλοί να νικήσουμε. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε καλά όμως. Είναι φανταστικό για εμένα, το διασκεδάζω πολύ. Δίνω μεγάλη αξία στο «ταξίδι» μέχρι εδώ, στη δουλειά, στη συνέπεια. Το να είμαστε εδώ είναι μία επιβράβευση για εμάς. Είμαι χαρούμενος. Μπορεί να είναι η τελευταία μου συνέντευξη Τύπου σε φάιναλ φορ, θέλω να το απολαύσω».

ΜΙΡΟΤΙΤΣ: «Είμαι εδώ για ομαδικούς τίτλους»

Ο σέντερ της Μπαρτσελόνα Νίκολα Μίροτιτς αναδείχτηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας της σεζόν στη Euroleague και μετρά αντίστροφα για τον ημιτελικό με την Αρμάνι Μιλάνο, στο φάιναλ φορ της Κολωνίας. Ο Μίροτιτς είπε για την επιστροφή της Μπαρτσελόνα σε φάιναλ φορ: «Νιώθω εξαιρετικά, είμαι ευλογημένος. Ύστερα από αρκετά χρόνια επιστρέφουμε και πρώτος στόχος μας είναι η κατάκτηση του τίτλου της Euroleague. Τώρα είμαι εδώ και έχω γύρω μου ανθρώπους που έχουν κατακτήσει πολλές φορές τη Euroleague. Δεν βάζω πίεση στον εαυτό μου, θέλω να το απολαύσουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο για να τα καταφέρουμε».

Για τα ριμπάουντ και αν μπορούν να παίξουν ρόλο: «Υπάρχουν λεπτομέρειες που θα κρίνουν το νικητή. Είναι και τα ριμπάουντ. Προφανώς το παιχνίδι μας είναι επιτυχημένο γιατί μας έχει φέρει ως εδώ. Εμείς προσπαθούμε να κερδίζουμε τα αμυντικά ριμπάουντ. Εννοείται πως έχουμε υψηλό αμυντικό φίλτρο. Πρέπει να ελέγξουμε τα κλεψίματα στο κομμάτι της επίθεσης, να μην αφήσουμε την Αρμάνι να πάρει μπάλες. Η Αρμάνι είναι σπουδαία ομάδα έχει παίκτες που μπορούν να φέρουν ψηλά το σκορ. Θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για να νικήσουμε».

Για το πόσο βοηθά η παρουσία του Γιασικεβίτσιους: «Ο προπονητής μας έχει την εμπειρία και ως παίκτης σε φάιναλ φορ Euroleague. Αυτό παίζει ρόλο. Μπορεί να πει πράγματα στους παίκτες, τι να περιμένουμε, πώς να αντιδράσουμε. Αυτό μας βοήθησε και μέσα στη σεζόν. Η ομάδα έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και όρεξη. Πρέπει να ακολουθήσουμε τη στρατηγική του. Ήρθαμε εδώ για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στον προπονητή μας. Προσεγγίζουμε το φάιναλ φορ με μεγάλη ταπεινότητα».

Για το βραβείο του MVP που κατέκτησε ο Βασίλιε Μίτσιτς της Αναντολού Εφές: «Στόχος δεν είναι ο τίτλος του MVP, στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου. Συγχαίρω τον Μίτσιτς για το βραβείο του MVP, ήταν τεράστια τιμή. Είχε φοβερή σεζόν. Θα ήταν σίγουρα καλό να κατακτήσω το βραβείο του MVP, αλλά δεν ήρθα γι’ αυτό. Μου λείπουν οι συλλογικοί τίτλοι, όχι οι ατομικοί. Έχω ένα επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσω να βοηθήσω την ομάδα να πάρει τον τίτλο της Euroleague».

Για το αν νιώθει ότι έχασε το βραβείο του MVP: «Δεν έχασα κάτι. Είμαι εδώ που θέλω να είμαι, στο φάιναλ φορ. Θα ήταν ωραίο να πάρω το βραβείο του MVP, αλλά στο τέλος κανείς δεν θυμάται τα προσωπικά βραβεία, τους τίτλους θυμούνται. Στόχος είναι να φτάσω στην ευρωπαϊκή κορυφή. Συγχαρητήρια στον Μίτσιτς, εγώ θέλω να φέρω τον σύλλογο εκεί που του αξίζει».

ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΘ: «Θέμα νοοτροπίας πριν το ματς»

Ο Ισπανός διεθνής γκαρντ της Αρμάνι Μιλάνο, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, αστειεύτηκε: «Είναι όμορφο να είμαστε εδώ και να παλέψουμε για τον τίτλο. Ήθελα να ζητήσω συμβουλή από τον Σάρας, αλλά μάλλον… δεν θα με βοηθήσει! Τον έβλεπα από μικρό παιδί. Έρχεται ένα δύσκολο ματς, θα δούμε τι θα γίνει. Πρέπει να κάνουμε ό,τι κάναμε και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Έχουμε πολλά «όπλα». Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε παίκτη με τον σωστό τρόπο. Η προσέγγιση είναι πολύ σημαντική. Πάντα έπαιζα με ομάδα που είναι φαβορί. Τώρα είναι κάπως διαφορετικά, αλλά όλα βρίσκουν απάντηση στη νοοτροπία σου πριν το ματς. Πρέπει όμως να έχουμε ενέργεια. Παίζουμε κόντρα σε μία σπουδαία ομάδα».

Για την παρουσία πολλών έμπειρων παικτών στο ρόστερ της Αρμάνι: «Πρέπει να βοηθήσουμε τους πιο άπειρους να νιώσουν άνετα και να έχουν αυτοπεποίθηση. Αυτό κάναμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω