Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ASOS με κωδικό 2023-1-EL01-K4121-SCH—000129483, το σχολείο μας ως διαπιστευμένο σχολείο με κωδικό διαπίστευσης 2020-1-EL01-KA120-SCH-000094713 και με στόχο την προαγωγή της διεθνούς συνεργασίας, της συμπερίληψης, της ψηφιακής παιδείας και τη βελτίωση μας στη χρήση των Αγγλικών ως ξένη γλώσσα πραγματοποίησε μετακίνηση στο Γκαλάτι της Ρουμανίας. Μια αντιπροσωπεία δέκα μαθητών και μαθητριών του 6ου Γυμνασίου Λάρισας με τη συνοδεία του Δ/ντή του σχολείου κ. Παπαμαργαρίτη Βασίλειο και των καθηγητών/καθηγητριών κ. Καλφούντζου Σταυρούλα, Βοζινίδου Ελένη, Ντάλλα Εμμανουήλ και Κακαράντζα Γεώργιο επισκέφτηκε το σχολείο Colegiul National Costache Negri στο Γκαλάτι της Ρουμανίας από 15 έως 20 Απριλίου 2024.

Έμφαση δόθηκε στη συμπεριληπτική εκπαίδευση, στο STEM, στη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων και ικανοτήτων στην αγγλική γλώσσα. Οι μαθητές μέσα από μια σειρά σχετικών δραστηριοτήτων και εργαστηρίων απέκτησαν νέες γνώσεις, δεξιότητες, στάσεις ενισχύοντας παράλληλα τους δεσμούς των τριών χωρών Ελλάδας, Βελγίου και Ρουμανίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Γκαλάτι οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Ρουμάνικο σχολείο και να παρακολουθήσουν μαθήματα STEM, Ρομποτικής Τεχνολογίας, Προγραμματισμού και Αγγλικών. Συγκεκριμένα οι μαθητές με τη συμμετοχή τους στα εργαστήρια STEM, πειραματίστηκαν προγραμματίζοντας ρομπότ, εξοικειώθηκαν με ψηφιακά εργαλεία, ανέπτυξαν δεξιότητες όπως κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων και ψηφιακού γραμματισμού αλλά και διεύρυναν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες. Παράλληλα με δράσεις μουσικής, τραγουδιού, παραδοσιακών χορών και μαγειρικής ανακάλυψαν νέες κουλτούρες και βελτίωσαν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες στα Αγγλικά αποκτώντας αυτοπεποίθηση και νιώθοντας άνετα σε ένα διεθνές περιβάλλον.

Οι μαθητές όλων των αντιπροσωπειών με το ταξίδι στην κοιλάδα Πράχοβα και στις πόλεις Σινάια και Μπρασόβ ξεναγήθηκαν στο εντυπωσιακό παλάτι Πέλες στα Καρπάθια Όρη, ανάκτορο του πρώτου βασιλιά της Ρουμανίας Καρόλου Α΄, στο σπίτι του μουσικού Τζόρτζε Ενέσκου αλλά και σε άλλα σημαντικά μνημεία. Εκεί χρησιμοποιώντας την Αγγλική ως γλώσσα επικοινωνίας, αλληλεπίδρασαν με τους συνομήλικούς τους, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που προωθούν την ισότητα ευκαιριών για όλους και ανέπτυξαν ενσυναίσθηση και ανεκτικότητα προκειμένου να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες του κόσμου με σεβασμό στην ποικιλομορφία.

Οι τελευταίες δύο μέρες ήταν αφιερωμένες στην πόλη του Βουκουρεστίου. Οι μαθητές ανακάλυψαν τα στενά της Παλιάς Πόλης, επισκέφτηκαν την εκκλησία Σταυροπόλεως, του Αγίου Δημητρίου αλλά και το υπαίθριο μουσείο Curtea Veche. Συγχρόνως συγκέντρωσαν φωτογραφικό υλικό για τη δημιουργία αγγλόφωνου βίντεο και ψηφιακού χάρτη με τα μέρη που επισκέφτηκαν και τις εμπειρίες που αποκόμισαν.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τους συνοδούς καθηγητές/καθηγήτριες επέστρεψαν στη Λάρισα γεμάτοι νέες εμπειρίες, αναπτύσσοντας βαθύτερη κατανόηση του κόσμου, χτίζοντας φιλίες και ενισχύοντας τις ήπιες δεξιότητές τους, καθώς είναι πολύτιμες σε όλους τους τομείς της ζωής και της εργασίας στον 21ο αιώνα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω