Η ώρα που ο καθένας θα αναμετρηθεί με το μπόι του, αλλά και με το μπόι της ιστορίας έφθασε για τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων», την δημοτική παράταξη που διοίκησε την πόλη τα τελευταία εννέα χρόνια, αλλά «έπεσε με κρότο» στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Η αποχώρηση και επίσημα του Απόστολου Καλογιάννη χθες από την ηγεσία της παράταξης και της δημοτικής ομάδας, δρομολογεί ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό των εκλεγμένων της μείζονος μειοψηφίας. Εκεί όπου ήδη τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά» για να ζητηθούν βοήθειες ή ακόμη και να βολιδοσκοπηθούν προθέσεις.

Ενωτική πάντως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να είναι η διαδικασία εκλογής νέου επικεφαλής από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τη σπουδή που έδειξε ο Ντίνος Διαμάντος, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος για επικεφαλής πριν καν στεγνώσει το μελάνι της παραίτησης του τέως Δημάρχου Λαρισαίων! Με δεδομένη την υποψηφιότητα του Δημήτρη Δεληγιάννη ο οποίος είναι και το «φαβορί» καθώς θεωρείται πως είναι ο «ευνοούμενος» του Απόστολου Καλογιάννη, προοιωνίζεται μία σύγκρουση με ειδικά χαρακτηριστικά, αν αναλογιστεί κανείς το πολιτικοϊδεολογικό χάος που χωρίζει τους δύο «μνηστήρες»: Ο ένας «καθαρόαιμος» από τον χώρο της κεντροαριστεράς και ο άλλος πάλαι ποτέ στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα από τα – πιο δεξιά – έδρανα της «πατριωτικής» πτέρυγας.

Και κάπως έτσι γεννώνται δύο ερωτήματα που με βάση την κοινή λογική οδηγούν νομοτελειακά στο ίδιο – πικρό – συμπέρασμα: Θα αντέξει εκείνος εκ των δύο που θα ηττηθεί; Θα παραμείνει στη δημοτική ομάδα βλέποντας τον έτερο να «χτίζει» μέσα από το παρών Δημοτικό Συμβούλιο την καριέρα του ενόψει των εκλογών του 2028;

Ερώτημα δεύτερο και μάλλον σημαντικότερο: Ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος, με ισχυρότατα ερείσματα στην κοινωνία της Λάρισας και καταγωγή από μία ιστορική οικογένεια με μεγάλη διαδρομή στο χώρο της κεντροαριστεράς τι θα κάνει; Οι πληροφορίες του onlarissa.gr αλλά και η «σιγή ασυρμάτου» που τηρεί μέχρι στιγμής ο Θάνος Αδαμόπουλος, δείχνουν πως δεν πρόκειται να εμπλακεί σε μία μάχη με «μετρημένα κουκιά». Αυτό εξάλλου έχει από καιρό διαμηνυθεί από τον ίδιο, καθώς σε όλες του τις τοποθετήσεις δημοσίως, έκανε λόγο για την ανάγκη να «φυσήξει ένας νέος άνεμος ανανέωσης μέσα από μία ισχυρή λαϊκή εντολή». Με απλά λόγια, να δρομολογούταν μία διαδικασία άτυπης επιλογής του νέου επικεφαλής μέσω της βάσης, των εκατοντάδων ανθρώπων που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν ενεργά τη «Συμπαράταξη». Η πρότασή του έπεσε στο κενό γιατί προφανώς δεν βόλευε στα σχέδια ορισμένων. Τι θα κάνει όμως εφεξής ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών; Με μία τόσο ισχυρή παρακαταθήκη έχει άραγε κάποιο λόγο να μείνει ένας απλός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος; Να επιδιώξει να ηγηθεί της «Συμπαράταξης» ή να χτίσει πάνω σε νέα θεμέλια μία καινούρια αρχή; Θα το πράξει αυτός; Θα το πράξει ο χαμένος της διαδικασίας που θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας εντός της δημοτικής ομάδας; Θα μπορέσει η Συμπαράταξη να τους χωρέσει και τους τρεις μέχρι το 2028 ή θα γίνουν από… «τρία χωριά χωριάτες;» Οψόμεθα…

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω