Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης – στο οποίο για πρώτη φορά συμμετείχε ελληνική πόλη – και το οποίο διοργανώνεται από 6 έως 9 Νοεμβρίου από τις πόλεις Melton και Wyndham (Αυστραλία) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης της UNESCO (https://globallearningfestival.com).

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στρογγυλό τραπέζι με θέμα “Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ενεργός Πολιτειότητα” στο οποίο συμμετείχαν οι κ.κ. Katarina Popovic, καθηγήτρια στο Τμήμα Ανδραγωγικής και Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου και Γ. Γραμματέας του Διεθνούς Συμβουλίου για την Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ted Fleming, Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων – Πανεπιστήμιο Columbia New York, Κώστας Λαμπρούλης, Σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ) και Δημήτρης Δεληγιάννης, Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης. Να σημειωθεί ότι η Λάρισα ορίστηκε από το Ινστιτούτο Διά Βίου Μάθησης της UNESCO παγκόσμια συντονίστρια των Πόλεων που Μαθαίνουν κατά τα έτη 2020-2021, στην θεματική ομάδα (Cluster) με θέμα “Εκπαίδευση στην Ενεργό Πολιτειότητα”.

Κατά τη διάρκεια του στρογγυλού τραπεζιού αναπτύχθηκε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπου αναλύθηκαν θέματα όπως, τι σημαίνει ενεργός πολίτης, πώς μπορεί κάποιος να συμμετέχει ενεργά σε δράσεις της πόλης με συγκεκριμένα παραδείγματα, η σημασία της ενεργού πολιτειότητας και της δημοκρατίας αλλά και η αξιοποίηση της τέχνης ως εργαλείο για την διαμόρφωση ενεργών πολιτών με κριτική σκέψη.

Πριν την έναρξη της συζήτησης προβλήθηκε βίντεο με θέμα «Πώς να γίνω ενεργός πολίτης στην πόλη μου;» στο οποίο παρουσιάζονται οι προσπάθειες Δήμου και φορέων να ενθαρρύνουν τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα της πόλης.

Στο βίντεο συμμετέχουν ο Δήμαρχος Λαρισαίων, αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες της Λάρισας.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/Nx1W7nEFI3I)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω