Επικρατώντας με 3-1 στην Τούμπα χάρη στην εξαιρετική απόδοση του Τσούμπα Άκπομ και τα δύο τέρματά του,  ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με συνολικό σκορ 4-2 επί της Λάρισας.

 

Στο 11’, ο Σφιντέρσκι έκανε την πάσα στον Αουγκούστο, το σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 23′ με αυτογκόλ του Γκοτζαμανίδη με κεφαλιά, έπειτα από προσπάθεια του Αντρίγια Ζίβκοβιτς και λανθασμένη εκτίμηση του αμυντικού της Λάρισας.

Στο 35′ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ελίχθηκε μέσα στην περιοχή της Λάρισας αλλά στην τελική του προσπάθεια έφτασε πλάγια και δεν μπόρεσε να πλασάρει την εστία της θεσσαλικής ομάδας.

Στο 41′ η Λάρισα απείλησε με ισοφάριση όταν σε σουτ του Γλυνού, η μπάλα βρήκε το σώμα του Ινγκασον, άλλαξε ελαφρά πορεία, άλλα δεν αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα Ζίβκοβιτς που γύρισε και μάζεψε την μπάλα με πλονζόν.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά στο 47′ όταν εκτέλεσε φάουλ ο Μουργκ, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Ίνγκασον κι έστειλε κεφαλιά προς την γωνία της εστίας του Σουλούκου ο τελευταίος όμως με επέμβαση έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Στο 60′ η θεσσαλική ομάδα πέτυχε γκολ με κεφαλιά του Όγκμποε, το οποίο αφού ερευνήθηκε από τον VAR κατακυρώθηκε με σχετική καθυστέρηση με την ισοφάριση (1-1) της θεσσαλικής ομάδας να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια.

Η Λάρισα συνέχισε να απειλεί και στο 68′ πλησίασε σε ένα δεύτερο γκολ με ψηλοκρεμαστό σουτ του Όγκμποε, η μπάλα όμως εξοστρακίστηκε από το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Τη λύση για τον ΠΑΟΚ έδωσε στο 82′ ο Τσούμπα Ακπομ. Με ωραία κεφαλιά ψαράκι μετά από πρώτη κεφαλιά του Ζιφκοβιτς, παραβίασε την εστία του Σουλούκου για να γράψει το 2-1 και να προσφέρει προοπτική λύτρωσης στην ομάδα του. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσούμπα Ακπομ με ένα εξαιρετικό γωνιακό σουτ πετυχαίνει ένα θαυμάσιο γκολ στέλνοντας την μπάλα στη γωνία της εστίας του Σουλούκου γράφοντας το τελικό 3-1 που επισφραγίζει την πρόκριση της ομάδας του στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Στη φάση της επιτυχίας του τέρματος αυτού, ο Βρετανός επιθετικός, πανηγυρίζοντας έβγαλε τη φανέλα του είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και φυσικά αποβλήθηκε.

Η νίκη στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του ΠΑΟΚ για το 2021 ήταν το τελικό θετικό αποτέλεσμα, σε μια περίοδο αμφισβήτησης και αρκετών αρνητικών παιχνιδιών για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κίτρινες: Άκπομ, Γαρουφαλιάς, Ηλιάδης

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Βιεϊρίνια (84′ Σίντκλεϊ), Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Τσιγγάρας (77′ Άκπομ), Σβαμπ (67′ Κούρτιτς), Μουργκ (68′ Μπίσεσβαρ), Σφιντέρσκι, Αντ. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης (86′ Ταχάρ), Θεολόγου, Ομάρ, Κολομπίνο, Ηλιάδης, Γαρουφαλιάς (46′ Ακούμια), Μπαντιμπαγκά (89′ Κούστα), Γλυνός (86′ Μαυρίας), Όγκμποε.

Περισσότερα Εδω