Μετά την πολυετή συρρίκνωση, τις συγχωνεύσεις και τα αλλεπάλληλα λουκέτα υποκαταστημάτων, ο τραπεζικός κλάδος κάνει πάλι αργά, αλλά σταθερά βήματα προς τα εμπρός, με τη Λάρισα να βρίσκεται στους σχεδιασμούς των νέων χρηματοοικονομικών εγχειρημάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onlarissa.gr θέλοντας προφανώς να επωφεληθούν από την πολιτική συρρίκνωσης των άλλων συστημικών, δύο νέες τράπεζες έρχονται στην πόλη, η μία μάλιστα είναι θέμα εβδομάδων να λειτουργήσει στο κέντρο αυτής.

Πρόκειται για την Optima Bank του ομίλου Βαρδινογιάννη, η οποία ανακαινίζει το κτήριο – φιλέτο στην «καρδιά», στη συμβολή των οδών Κύπρου και Φιλελλήνων, εκεί οπού παλιά στεγαζόταν η Alpha Bank.

Πρόκειται για μία τράπεζα ηλικίας μόλις δύο ετών, που όμως έχει ξεπεράσει ήδη τα 2 δισ. ευρώ σε χρηματοδοτήσεις, με σημερινό υπόλοιπο χορηγήσεων άνω του 1,5 δισ. ευρώ και έχει συγκεντρώσει 1,6 δισ. ευρώ σε καταθέσεις.

Πυρετώδεις οι εργασίες για την ανακαίνιση του υποκαταστήματος της Optima στη Λάρισα

Η Optima bank κατέχει ένα σημαντικό «ρεκόρ», καθώς ήδη από Α’ εξάμηνο του 2021 έχει περάσει σε οργανική κερδοφορία.

Ως τράπεζα επιχειρεί μία διαφορετική προσέγγιση, με διάφορες καινοτομίες όπως η απουσία γκισέ από τα καταστήματά της. Όλες οι εγχρήματες συναλλαγές πραγματοποιούνται σε γραφεία συνεργασίας που διασφαλίζουν την άνεση και οι συναντήσεις με πελάτες (επιχειρήσεις ή ιδιώτες) που αναζητούν επενδυτικές επιλογές για τα χρήματα τους ή χρηματοδοτικές λύσεις για τις επιχειρήσεις τους, πραγματοποιούνται σε κλειστά meeting rooms, προσφέροντας την ιδιωτικότητα που αναζητούν.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ

Η δεύτερη τράπεζα που έχει στους σχεδιασμούς της την Θεσσαλική πρωτεύουσα, είναι η Παγκρήτια Τράπεζα, υπό το νέο της σχήμα που αναμένεται να προκύψει από την Συνεταιριστική Κρήτης, τη συγχώνευση με την Τράπεζα Χανίων και την εξαγορά του δικτύου των καταστημάτων της HSBC στην Ελλάδα.

Η Λάρισα, μαζί πιθανότατα με τον Βόλο είναι δύο πόλεις όπου προεξοφλείται η παρουσία με υποκαταστήματα, μόλις ωστόσο ολοκληρωθεί ο επίπονος… τοκετός των συγχωνεύσεων.

Σημειώνεται πως μόλις στα τέλη του προηγούμενου μήνα ολοκληρώθηκε με πλήρη κάλυψη η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας Α.Ε. συνολικού ποσού €98,7 εκ.

Η ολοκλήρωση της ΑΜΚ οδήγησε στην ανανέωση της μετοχικής βάσης της Τράπεζας με την είσοδο στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας THRIVEST HOLDING LTD η οποία πλέον κατέχει ποσοστό συμμετοχής 32,38% που την αναδεικνύει ως τον μεγαλύτερο βασικό μέτοχο της Τράπεζας. Οι νέοι μέτοχοι Δημήτριος Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου, με την τοποθέτηση σημαντικών κεφαλαίων αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη τους στη διοίκηση υπό τον Αντώνη Βαρθολομαίο και στον στρατηγικό σχεδιασμό της Τράπεζας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω