Ο πύρινος εφιάλτης μαίνεται στην Αττική, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα, το ένα στα Μέγαρα και το δεύτερο στη Σαλαμίνα. Η φωτιά στα Μέγαρα εκδηλώθηκε στην περιοχή Βενίζα στις 13:41 και λόγω της έκτασής της, δόθηκε εντολή για άμεση εκκένωση των οικισμών Ζάχουλη και Παπαγιαννέικα.

Λίγο μετά τις 20:30 στη Σαλαμίνα είναι ένα πλέον το πύρινο μέτωπο και συγκριμένα στον λόφο Πατρίς. Το 112 ενεργοποιήθηκε δύο φορές, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα πλέον είναι καλύτερη και επιχειρούν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ από Πειραιά έχουν μεταφερθεί πέντε πυροσβέστες, με πέντε οχήματα. Από αέρος συνδράμουν έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Εξάλλου σε Πεντέλη, Ντράφι, Διώνη, Παλλήνη και Ανθούσα μετρούν τις πληγές τους. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, πλέον η φωτιά είναι σε ύφεση και δεν υπάρχουν ενεργές εστίες. Παρόλα αυτά, στο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, υπό το φόβο των αναζωπυρώσεων λόγω των ισχυρών ανέμων.

Την δική τους μάχη ενάντια στην πύρινη λαίλαπα δίνουν και άντρες από τη Λάρισα οι οποίοι βρίσκονται σε Αττική και Φθιώτιδα για να συνδράμουν.

Ειδικότερα δύο οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας με 4 πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρων αποτελούμενη από άλλα 8 άτομα βρίσκονται στην Αττική στο πλάι των συναδέλφων τους και άλλα τρία οχήματα με 6 άνδρες βρίσκονται στην Φθιώτιδα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω