Στην εκδήλωση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Βόλου για την ιδιωτική ακίνητη περιουσία, του οποίου είναι και μέλος της διοίκησης παραβρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας και Εκπρόσωπος στην Γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος(ΕΝΠΕ) , Αρχιτέκτονας – Μηχανικός και επικεφαλής της νέας παράταξης για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, κ.Κώστας Χαλέβας.

 

Οι εξελίξεις στη νομοθεσία αναφορικά με την ιδιωτική ακίνητη περιουσία ήταν το θέμα που απασχόλησε την επιστημονική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ακινήτων Βόλου μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) παρουσία του προέδρου της Στράτου Παραδιά ο οποίος και ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης.

 

Στο πλαίσιο του απολογισμού του έργου της ΠΟΜΙΔΑ των 40 ετών από την ίδρυση της, τέθηκαν και οι 20 νέοι στόχοι για τα επόμενα χρόνια.

Ο αρχιτέκτων πολεοδόμος κ.Χαλέβας στην τοποθέτηση του επεσήμανε την απαξίωση της εκτός σχεδίου δόμησης, όπου υπογράμμισε τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την δόμηση στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου που απαξιώνει τις ιδιοκτησίες των δημοτών.

Ο κ.Χαλέβας αναφέρθηκε στις επικείμενες αλλαγές και εξελίξεις στη νομοθεσία που διέπει την ιδιωτική ακίνητη περιουσία, με τις μισθώσεις, τις εμπράγματες συναλλαγές, την κτηματογράφηση, την πολεοδόμηση, τη φορολογία κεφαλαίου και εισοδήματος, ζητήματα που απασχολούν και τους δημότες του Νοτίου Πηλίου.

Στην εκδήλωση παρουσίασε την εισήγηση της για το εν λόγω θέμα και η κ.Γραμματή Μπακλατσή, έμπειρη τοπογράφος-πολεοδόμος η οποία επισήμανε και την διαρκή συνεργασία την οποία είχαν και έχουν για τα προβλήματα του Πηλίου με τον πολεοδόμο κ.Κώστα Χαλέβα.

 

Περισσότερα Εδω