Το 4ο Γυμνάσιο Λάρισας υποδέχθηκε και φιλοξένησε τριάντα μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους από το γαλλικό σχολείο Collège Georges Politzer, La Courneuve, την Τρίτη 23 Απριλίου, στο πλαίσιο συνεργασίας με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αρχικά, στο εργαστήριο Καλλιτεχνικών, οι Γάλλοι μαθητές ζωγράφισαν σε πήλινα αντικείμενα, κατασκευασμένα από τους μαθητές μας και υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Καλλιτεχνικών του σχολείου κας Τσιάτσιου Θεοδώρας, αθλητικές παραστάσεις αρχαιοελληνικών αγγείων. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτέλεσε πηγή πληροφοριών για τους αγώνες στην Αρχαιότητα, αλλά και τον θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν φιλικοί αγώνες βόλεϊ κοριτσιών και μπάσκετ αγοριών σε μεικτές ομάδες του ελληνικού και του γαλλικού γυμνασίου με συντονιστές τους κ. Τσιούρβα Δημήτρη και Τζουβίλη Γιάννη, καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Αργότερα, οι φιλοξενούμενοί μας επισκέφθηκαν αξιοθέατα του κέντρου της πόλης. Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε στα γαλλικά και στα αγγλικά από μαθητές/τριες του σχολείου μας συνοδευόμενους από τις καθηγήτριες κα Μήλιου Στέλλα και κα Τσολάκη Ελένη. Το απόγευμα, οι φιλοξενούμενοί μας αναχώρησαν για τους Δελφούς με τις καλύτερες εντυπώσεις κι έχοντας δημιουργήσει φιλικούς δεσμούς με τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς μας μην παραλείποντας να τους προσκαλέσουν στη χώρα τους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω