Μοιράσου το αρθρο!

Η παραδοσιακή Ψαράδικη βραδιά η οποία είχε γίνει θεσμός για την περιοχή της Μαγνησίας, θα πραγματοποιηθεί έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, την Παρασκευή 29 Ιουλίου στα Κανάλια Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία του χωριού με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας, υπό τη διοργάνωση του Αθλητικού Συλλόγου Καναλίων “ΑΠΟΛΛΩΝ” και του Πολιτιστικού – Χορευτικού Συλλόγου Καναλίων “Ο ΗΤΑΥΡΟΣ”, σε συνδιοργάνωση με την ΕΚΠΟΛ Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Η εκδήλωση αυτή στοχεύει στην αναβίωση των παλιών βιωμάτων όταν οι ψαράδες της Λίμνης Κάρλας γύριζαν στο χωριό μετά από απουσία 15 ημερών στο ψάρεμα. Έβλεπαν τους δικούς τους, αγόραζαν προμήθειες και γλεντούσαν στην πλατεία του χωριού μέχρι τις πρωινές ώρες.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν φρέσκα ψάρια του γλυκού νερού ψημένα στα κάρβουνα με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο. Μια προσπάθεια που γίνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο Καναλίων “ΑΠΟΛΛΩΝ” και τον Πολιτιστικό – Χορευτικό Σύλλογο Καναλίων “Ο ΗΤΑΥΡΟΣ” για την παρουσίαση και ανάδειξη παράλληλα των πλεονεκτημάτων και της ομορφιάς του τόπου και η οποία υλοποιείται με την συμβολή της ΕΚΠΟΛ Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Δημοτικής Αρχής Ρήγα Φεραίου. Η ψαράδικη βραδιά είναι ένας θεσμός που μετράει πολλά χρόνια και λαμβάνει χώρα το καλοκαίρι, στα Κανάλια Μαγνησίας. Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ και το γλέντι θα κρατήσει έως τις πρώτες πρωινές ώρες αφού τόσο το φυσικό περιβάλλον όσο και το κέφι των ανθρώπων υπόσχονται να δημιουργήσουν ένα σκηνικό απόδρασης, με γεύσεις και μουσικές. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία, πέρα από την ψυχαγωγία, συμβάλλει στην ανάδειξη ενός από τους πιο γραφικούς οικισμούς του Δήμου Ρήγα Φεραίου . Όπως, άλλωστε είναι γνωστό η Λίμνη Κάρλα, η αρχαία Βοιβηίδα, μετά την αναγέννησή της αναζητά νέες προοπτικές

Περισσότερα Εδω