Με ιδανικές καιρικές συνθήκες αναμένεται να κάνουμε Ανάσταση και να ψήσουμε τον οβελία στη Λάρισα σύμφωνα με τον Λαρισαίο μετεωρολόγο Φάνη Τακούδη, ωστόσο θα υπάρξει μια μικρή παρένθεση με αρκετή βροχή που όμως δεν πρόκειται να χαλάσει τα πλάνα των Λαρισαίων.

Και αυτό γιατί η βροχή αναμένεται το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα η οποία θα έχει κάποια ένταση και εντός της πόλης χωρίς όμως να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.

Αναλυτικά η πρόγνωση για όλη την Μεγάλη Εβδομάδα από τον Φάνη Τακούδη:

Σήμερα Μεγάλη Τρίτη:

Αναμένονται αραιές συννεφιές κυρίως στον Όλυμπο και τον Κίσσαβο, χωρίς φαινόμενα. Στον υπόλοιπο νομό και στην πόλη της Λάρισας ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με ελάχιστη τιμή τους 11 βαθμούς Κελσίου τα ξημερώματα και μέγιστη το μεσημέρι στους 26-26 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί – νοτιοανατολικοί.

Αύριο Μεγάλη Τετάρτη:

Αίθριος καιρός επίσης, με ασθενείς ανέμους και το απόγευμα νότιοι άνεμοι με μικρή ένταση. Στους 2-27 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Μεγάλη Πέμπτη:

Αραιές συννεφιές στα ανατολικά ορεινά του νομού Λάρισας και στα παράλια, χωρίς όμως φαινόμενα. Σχεδόν αίθριος ο καιρός σε γενικές γραμμές με κάποιες συννεφιές στα νότια του νομού και στην περιοχή των Φαρσάλων. Η θερμοκρασία καλή στους 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλη Παρασκευή:

Συννεφιές το πρωί και στη συνέχεια βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι με βόρεια συνιστώσα και μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας. 14 βαθμοί τη νύχτα η ελάχιστη θερμοκρασία και 26 το μεσημέρι η μέγιστη.

Μεγάλο Σάββατο:

Καλός ο καιρός στη Λάρισα και σε όλο το νομό με ελάχιστη θερμοκρασία τους 11 βαθμούς το βράδυ και 26-27 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι η μέγιστη.

Κυριακή του Πάσχα:

Θα επικρατήσουν νοτιάδες μέτριας έντασης και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, στους 27-28 Βαθμούς Κελσίου. Μετά το μεσημέρι εμφανίζονται κάποιες συννεφιές που θα πυκνώσουν το βράδυ και πιθανόν να υπάρξουν κατά τόπους βροχές προς τη Δευτέρα το πρωί.

Βροχές που είναι ωφέλιμες για τους αγρότες όπως επισημαίνει ο κ. Τακούδης, συμπληρώνοντας: «ελπίζουμε ότι σιγά σιγά θα υπάρξει ισορροπία. Μονοψήφιος θα είναι ο αριθμός του ύψους βροχής κάτω από 10 χιλιοστά και δεν θα υπάρξουν προβλήματα».

Δευτέρα του Πάσχα:

Προς το μεσημέρι βελτιώνεται ο καιρός, θα επικρατήσει ένα ελαφρύ βοριαδάκι με την θερμοκρασία στην μέγιστη τιμή της στους 25-26 Βαθμούς Κελσίου.

Με καλοκαιρία θα ξεκινήσει και η επόμενη εβδομάδα όπως δείχνει ως στιγμής το προγνωστικό μοντέλο.

ΑΘ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω