Ακόμη και σήμερα όμως δεν είναι γνωστά τα αίτια θανάτου του άτυχου νέου, ενώ η σορός του παραμένει στο ψυγείο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Συνολικά 13 μέρες πέρασαν από τον αιφνίδιο θάνατο 33χρονου υπηκόου Κονγκό στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών «Μόζας» την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου..

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας είναι κλειστή, αφού υπάλληλος απουσιάζει με αναρρωτική άδεια. Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία έχει μόνο δύο υπαλλήλους, την ιατροδικαστή και έναν νεκροτόμο. Ετσι όταν απαιτηθεί να απουσιάσει κάποιος, δεν υπάρχει αντικαταστάτης, παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα με τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού έχει επισημανθεί κατ’ επανάληψη.

Στη δύσκολη συγκυρία σημειώθηκε ο θάνατος του άτυχου νέου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στο κρεβάτι του από άλλους μετανάστες και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να διαλευκανθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Ομως, ακόμη και σήμερα η νεκροψία δεν έχει πραγματοποιηθεί. Η τελευταία ενημέρωση που είχε η Ενωση Λειτουργών Γραφείων Τελετών Ελλάδος είναι ότι η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας θα παραμένει κλειστή μέχρι αύριο Πέμπτη.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι νεκροψίες πραγματοποιούνται είτε στην Κοζάνη, είτε στη Λάρισα με επιβάρυνση των οικογενειών των νεκρών με ποσό περίπου 200 ευρώ από 130 ευρώ που είναι περίπου το κόστος της νεκροψίας στη Λάρισα.

Ο Δήμος Βόλου ενημερώθηκε για το πρόβλημα που υπάρχει με την ταφή του 33χρονου από το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών «Μόζα», το οποίο απευθύνθηκε με επιστολή του και ζήτησε βοήθεια.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βόλου Χρήστος Στεφόπουλος ενημέρωσε ότι η δημοτική αρχή θα αναλάβει με δημοτική δαπάνη τα έξοδα για την ταφή του άτυχου μετανάστη. «Εχουμε πάγια εντολή από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο να τακτοποιούμε όλες τις περιπτώσεις άμεσα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμος Βόλου περιμένει να πραγματοποιηθεί η νεκροψία που έχει διατάξει το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου. Εχει ενημερωθεί ότι θα γίνει μεθαύριο Παρασκευή και θα φέρει το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή άμεσα, την ερχόμενη Δευτέρα για να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

 

Ο αιφνίδιος

Ηταν γύρω στις 14:00 την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου όταν φιλοξενούμενοι της δομής αντιλήφθηκαν ότι ο άτυχος άνδρας που ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι, δεν είχε αισθήσεις.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η υπεύθυνη της δομής και στο σημείο έσπευσε πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και περιπολικό της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διασώστες του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν ότι ο 33χρονος ήταν ήδη νεκρός, ενώ η σορός του βρισκόταν σε ακαμψία. Δεν πρόλαβαν να παρέχουν καμία βοήθεια.

Αστυνομικοί του Τμήματος Βόλου άρχισαν να λαμβάνουν καταθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και απέδωσε τα αίτια θανάτου του 33χρονου σε παθολογικά.

Παρήγγειλε ωστόσο, τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου του.

Ο άτυχος άνδρας διέμενε στη δομή μόνος χωρίς την οικογένειά του. Ετσι λίγα είναι γνωστά γι’ αυτόν και την οικογένειά του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Περισσότερα Εδω