Οι Αρχές επιστρατεύουν έναν ειδικό φασματογράφο που βρίσκεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και μπορεί να ανιχνεύσει πολύ περισσότερες ουσίες ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες, προκειμένου να εξακριβώσουν αν και οι τρεις θάνατοι των παιδιών στην Πάτρα οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια.

Όπως μετέδωσε το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega, οι αναλύσεις στοιχείων για τον θάνατο των τριών παιδιών θα γίνουν στον υπερσύγχρονο φασματογράφο του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης που μπορεί να εντοπίσει ουσίες σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις.

 

Την πρόβλεψη ότι οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας δεν οφείλονταν σε παθολογικά αίτια έκανε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης στην εκπομπή Live News.

«Σχετικά με τον μηχανισμό θανάτου, η δική μου η πρόβλεψη είναι ότι θα αποκαλυφθεί η ανθρωποκτονία, ότι δεν είναι παθολογικοί θάνατοι. Εμένα τα στοιχεία που έχω στην κατοχή μου δεν με καλύπτουν για παθολογικά αίτια θανάτου. Θεωρώ ότι είναι ανθρωποκτονίες απλά πρέπει να βρεθούν τα κατάλληλα στοιχεία για να ανακαλυφθεί μέσω ποιου μηχανισμού προκλήθηκε ο θάνατος».

Περισσότερα Εδω