Μετά από περίπου τρία χρόνια, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ρίχνονται και πάλι στη «μάχη» για το πρωτάθλημα της Basket League σήμερα (22/11) στις 19:30 στο ΣΕΦ σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ3.

Στις 13 Φεβρουαρίου του 2019, ο Ολυμπιακός αποχώρησε στο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και ύστερα ακολούθησε ο εκούσιος υποβιβασμός του στην Α2 Ανδρών.

Έκτοτε οι δύο ομάδες δεν έχουν βρεθεί αντιμέτωπες ξανά σε εγχώριες διοργανώσεις. Περίπου τρία χρόνια χωρίς το ντέρμπι των δύο «αιωνίων».

Πλέον οι δύο ομάδες είναι αρκετά διαφορετικές σε σχέση με το τότε και το σημερινό ντέρμπι στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Basket League τραβάει όλα τα βλέμματα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το απόλυτο σε έξι παιχνίδια που έχουν δώσει στο πρωτάθλημα, ενώ από την άλλη μεριά, οι πράσινοι μετρούν πέντε νίκες και μία ήττα.

Η συμμετοχή του Λίβιο Ζαν-Σαρλ για τους Πειραιώτες θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, ενώ το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Χάουαρντ Σαντ-Ρος για το «τριφύλλι», καθώς ο Κουβανός φόργουορντ δεν πήρε μέρος στην χθεσινή (21/11) προπόνηση της ομάδας.

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Περισσότερα Εδω