Τα επιδημιολογικά δεδομένα αξιολογεί η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου υγεία που συνεδριάζει έως αυτή την ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν δώσει το “πράσινο φως” σε ό,τι αφορά στο θέμα της μουσικής στους χώρους εστίασης και διασκέδασης καθώς και στην απελευθέρωση του ωραρίου (άρση του περιορισμού έως τις 12 τα μεσάνυχτα). Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συζητείται ακόμη το θέμα της πληρότητας στα γήπεδα, κατά πόσο θα φτάσει στο 50% όπως είναι η σχετική πρόταση.

Στις αποφάσεις της επιτροπής συμβάλλει το γεγονός ότι τις τελευταίες 8 με 10 ημέρες παρατηρείται υποχώρηση του επιδημιολογικού φορτίου κατά 10 έως 20% καθώς και του αριθμού των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Επίσης μετράει και το γεγονός ότι οι εισαγωγές αφορούν ένα 10% της παραλλαγής Δέλτα και το 90% της Όμικρον, όπως και στα κρούσματα που καταγράφονται.

Η εισήγηση για επαναφορά της μουσικής σε εστίαση και διασκέδαση έχει να κάνει και με το γεγονός ότι οι νοσούντες βαριά από Covid είναι άνω των 60 ετών και ανεμβολίαστοι.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω