Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Η νέα σειρά του Mega κάνει απόψε πρεμιέρα με τον ηθοποιό Προκόπη Αγαθοκλέους να ενσαρκώνει τον Άγιος Παΐσιο.

Προκόπης Αγαθοκλέους – Ποιος είναι ο Κύπριος ηθοποιός

Ο Προκόπης Αγαθοκλέους είναι 34 ετών. Εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση από το 2007.

Συνεργάστηκε για σειρά ετών με το Εθνικό Θέατρο (2009-2012) και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (2012-2015) και, μεταξύ άλλων, με τους σκηνοθέτες Κωνσταντίνο Ρήγο («Τιτανικός» Εθνικό Θέατρο, «Μια ζωή την έχουμε» ΘΟΚ), Δημήτρη Παπαϊωάννου («Πουθενά» Εθνικό Θέατρο, «Still Life», «2Works»), Γιάννη Κακλέα («Μαγικά Μαξιλάρια» Εθνικό Θέατρο, «Όρνιθες» ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης)

Το 2015 συναντήθηκε ξανά με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου για την παγκόσμια περιοδεία του έργου «Still Life», με το οποίο παρουσιάστηκε σε δεκάδες θέατρα και φεστιβάλ στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αυστραλία.

Το καλοκαίρι του 2017 συνεργάστηκε με το θέατρο Άττις για τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη (σκην. Θεόδωρου Τερζόπουλου. Η παράσταση παρουσιάστηκε στα πλαίσια του προγράμματος Πάφος 2017 πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ο Γάμος με την Μαρίνα Μανδρή

Ο Προκόπης Αγαθοκλέους είναι παντρεμένος με την Μαρίνα Μανδρή με την οποία και έχουν αποκτήσει δυο κόρες.

 

 

 

«Της πήρα ένα πολύ ωραίο δαχτυλίδι από ένα ταξίδι στην Βραζιλία. Μετά πήγαμε μια βόλτα στην θάλασσα στο ηλιοβασίλεμα με ένα κρασί στο χέρι. Όταν γονάτισα για να της κάνω πρόταση γάμου, γονάτισε και εκείνη μαζί μου. Μου είπε ότι σε αυτόν τον γάμο θα είμαστε ίσιοι», είχε δηλώσει ο Προκόπης Αγαθοκλέους στην εκπομπή «Με αγάπη Χριστιάνα».

Άγιος Παΐσιος – Λίγα λόγια για τη νέα σειρά του Mega

Η ιστορία ξεκινά από τη γέννηση του Αγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα.

Ο μικρός Αρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον Άγιο Αρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή.

Το 1945 κατατάσσεται στον στρατό όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής. Με την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Άγιον Όρος. Σύντομα, όμως, επιστρέφει στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και παραμένει εκεί για τρία χρόνια. Αναχωρεί οριστικά για το Άγιον Όρος τον Μάρτιο του 1953 και καταλήγει στη Μονή Εσφιγμένου.

Έπειτα από τρία χρόνια βρίσκεται στη Μονή Φιλοθέου, όπου γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Στέλνει μια φωτογραφία του στη μητέρα του με την οποία την αποχαιρετά και της λέει ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία.

Περισσότερα Εδω