Το πράσινο φως για τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολιστικού προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης της πόλης, άναψε το βράδυ της Πέμπτης το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης είπε μεταξύ άλλων ότι «το «Διάζωμα» με τη δυνατότητα του να έχει δημιουργήσει θερμοκοιτίδες βοήθειας, φθάνει στην πόλη μας με μία πρόταση και αυτό εκπορεύεται από την αγάπη του κ. Μπένου για την πόλη μιας και ασχολείται χρόνια με το Αρχαίο Θέατρο…» Πρόσθεσε επίσης πως «θα έχουμε στα χέρια μας μία πρόταση ολίγων σελίδων που θα περιγράφουν την υπάρχουσα κατάσταση και το αύριο της πόλης όπως εκείνοι το βλέπουν».

Θετικά διακείμενος εμφανίστηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θανάσης Μαμάκος λέγοντας πως «η δράση του «Διαζώματος» είναι γνωστή, ο κ. Μπένος έχει αφήσει το αποτύπωμά του τόσο στον πολιτισμό όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαστε σύμφωνη για την έγκριση του συγκεκριμένου μνημονίου, είναι στη σωστή κατεύθυνση στην αξιοποίηση κάθε εργαλείου και κάθε συνεργασίας και ίσως καλό θα ήταν να δημιουργηθεί μία διαπαραταξιακή επιτροπή που θα έχει ενεργό ρόλο στη διαδικασία.»

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω