Στην Αγιά βρέθηκε σήμερα Τοτομεάρχης αγροτικής ανάπτυξης και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Σταύρος Αραχωβίτης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αγιάς,Αντώνη Γκουντάρα, και παραγωγικούς φορείς της περιοχής, παρουσία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άννας Βαγενά του πρώην βουλευτή Νίκου Παπαδόπουλου, του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας Βασίλη Ζωγράφο καθώς και στελεχών της Ο.Μ. Αγιάς, ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Το κλιμάκιο περιόδευσε  στην αγορά της Αγιάς μαζί με στελέχη του κόμματος και συνομίλησε με καταστηματάρχες και κόσμο της περιοχής. Στη συνέχεια παραβρέθηκε στην προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Αγιάς, εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Νίκο Ντάγκα και Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Σμυρλή και είχαν μια εκτενή συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι επαγγελματίες της περιοχής της Αγιάς.

Ο πρώην υπουργός απάντησε εκτενώς στα ερωτήματα που τέθηκαν αναλύοντας και το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. αλλά και τον σχεδιασμό που αφορά σε μια μελλοντική διακυβέρνηση του κόμματος.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο με  επικεφαλής τον Σταύρο Αραχωβίτη,τον συντονιστή της ΟΜ Τυρνάβου Νίκο Γεωργάκη και μέλη του κόμματος επισκέφθηκε το Δαμάσι. Συναντήθηκε με κατοίκους παραγωγούς του χωριού και με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου κ. Γκανά Ιωάννη.

Οι παραγωγοί επεσήμαναν την καθυστέρηση που υπάρχει στα θέματα αποζημιώσεων και ιδιαίτερα από τους επαναλαμβανόμενους και καταστρεπτικούς παγετούς της περασμένης άνοιξης.

Αναφέρθηκαν τα προβλήματα της αμπελοκαλλιέργειας με έμφαση στο θέμα των κατανομών οινοποιήσιμων ποικιλιών από το εθνικό απόθεμα. Θεωρούν πως αδικούνται σε σχέση με τις μεγάλες οινοποιητικές μονάδες.

Συζητήθηκαν θέματα της δύσκολης καθημερινότητας των κατοίκων μετά τον σεισμό του Μαρτίου.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι όλα τα ζητήματα για τα οποία έλαβαν ενημέρωση θα μεταφερθούν στον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να μεθοδευτεί κάθε δυνατή κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σχετικών αιτημάτων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω