Μοιράσου το αρθρο!

Με άρθρο – παρέμβασή του ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου Γιώργος Μουλάς παίρνει θέση στη κόντρα που προέκυψε με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Αχιλλέα Μπέο, ύστερα από τη βράβευση του δημάρχου από τη Σοφία Σακοράφα.

 

 

Ο κ. Μουλάς αναφέρει:

Τάραξε τα νερά της δημοσιότητας για μία ακόμη φορά, άθελα του όμως, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Αφορμή στάθηκε η βράβευσή του από τη Σοφία Σακοράφα, για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού και η επακόλουθη βαρύγδουπη δήλωση -μπαρούφα του Γ. Βαρουφάκη.

Η Σοφία Σακοράφα με την ιδιότητά της σαν πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ προέβη σε αυτή την ενέργεια, αφού προηγουμένως η ηγεσία του ΣΕΓΑΣ, που είναι υπεύθυνη για τον κλασσικό αθλητισμό εκτίμησε και έκρινε το έργο, που γίνεται στον τομέα αυτό από τον Δήμο Βόλου.

Εξάλλου, η Σοφία Σακοράφα σε ανακοίνωσή της αναφέρει την «υποχρέωση για αναγνώριση της ουσιαστικής και διαχρονικής στήριξης ενός Δήμου στην προσπάθεια του ελληνικού στίβου», γεγονός που πιστοποιεί την επιτυχή πορεία της Δημοτική Αρχής στον αθλητισμό. Πρέπει να τονισθεί, ότι η Σοφία Σακοράφα είναι βουλευτής του κόμματος ΜΕΡΑ 25, που δεν στήριξε ούτε στηρίζει την Δημοτική παράταξη του Αχιλλέα Μπέου.

Ο αρχηγός του ΜΕΡΑ 25 ο Γ. Βαρουφάκης με αφορμή την είδηση αυτή, εξεμάνη και προχώρησε σε μία ανόητη δήλωση για να εντυπωσιάσει, στερούμενης λογικού περιεχομένου, αφήνοντας αιχμές κατά του Αχιλλέα Μπέου, του Δήμου Βόλου και του λαού του Βόλου, δηλώσεις, οι οποίες τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Τέτοιου είδους σπαραχτικές και ακραίες δηλώσεις αρχηγού κόμματος είχαμε να ακούσομε από την εποχή του άλλου μεγάλου και βαθυστόχαστου αριστερού, του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος καλούσε τον τότε πρωθυπουργό Α. Σαμαρά να παρέμβει στις εκλογές για τον Δήμο Βόλου το 2014.

Ο Βαρουφάκης κατηγόρησε τον δήμαρχο για «χυδαία παράδοση του φυσικού περιβάλλοντος και του νερού στις πολυεθνικές» και για «φασιστικές μεθόδους». Μάλλον δεν είναι καλά πληροφορημένος για να εκστομίζει τέτοιες αρλούμπες. Καμία παράδοση του νερού δεν έχει γίνει ούτε του φυσικού περιβάλλοντος. Η κατηγορία αυτή αποτελεί μάλλον μια κλισαρισμένη ατάκα των δήθεν ακροαριστερών ψευδοοικολογούντων, που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους, καταγγέλλοντας κάθε τι, άσχετα με την πραγματικότητα.

Φυσικά, σε τέτοιου είδους ψευτοαριστερούς της μεγαλοαστικής τάξης, που διασκεδάζουν την ανία και την πλήξη τους αφού δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα οποία έχει όλος ο υπόλοιπος ελληνικός λαός, θα ήταν παράλειψη τους, να κάνουν δήλωση που να μην εμπεριέχει και λίγο από «φασισμό».

Ατυχώς, όπως είπε και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, υπάρχουν έλληνες, που ψηφίζουν Βαρουφάκη. Σεβαστή όμως η λαϊκή ετυμηγορία, όπως σεβαστή θα έπρεπε να κάνει και ο Βαρουφάκης, που είναι αρχηγός κόμματος και την λαϊκή ετυμηγορία του λαού του Βόλου. Ο Αχιλλέας Μπέος δεν κατέλαβε την εξουσία και τα ηνία της Δημοτικής Αρχής βιαίως δύο φορές το 2014 και το 2019 αλλά με τις άκρως δημοκρατικές διαδικασίες των αυτοδιοικητικών εκλογών. Δεν χρησιμοποίησε φασιστικές και ολοκληρωτικές μεθόδους, όπως αυτές, που χρησιμοποιούνται σε χώρες που επισκέπτεται ο Βαρουφάκης.

Κατά τον Βαρουφάκη το 58% των Βολιωτών είναι φασίστες; Ας αφήσει λίγο τα μεγάλα σαλόνια, όπου κατοικοεδρεύει και ας έλθει σε επαφή έστω και προεκλογικά με τους απλούς βολιώτες και όχι με τις γνωστές παρέες των δήθεν.

Ο Αχιλλέας Μπέος θα θέσει τον εαυτόν του και την παράταξη του στην κρίση του βολιώτικου λαού λίαν συντόμως ενώ παράλληλα δεν σταματά να τονίζει, ότι σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος θα αποχωρήσει. Τι ποιο δημοκρατικό; Που τον είδε τον φασισμό ο Βαρουφάκης;

Όμως το άγος των δηλώσεων Βαρουφάκη πλήττει τελικά τον ίδιο και το κόμμα του. Αποδεικνύει για μία ακόμη φορά το πόσο ρηχός πολιτικά είναι, επιβεβαιώνοντας τους κινδύνους που διέτρεξε η Ελλάδα επί της θητείας του σαν υπουργός Οικονομικών.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και τοπικών ΜΜΕ κατόρθωσε ο Αχιλλέας Μπέος να τις ξεμπροστιάσει και να τις εκμηδενίσει στον Βόλο, επιτελώντας το σπουδαιότερο έργο του.

Πρέπει όμως ο ελληνικός λαός, στα πλαίσια των επερχόμενων εθνικών εκλογών να προχωρήσει στον απαραίτητο εξαγνισμό. Πρέπει να αποφασίσει για το ποιους θα επιλέξει και να είναι προσεκτικός, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και πολιτικών πεποιθήσεων, προκειμένου να μην ανθούν τέτοιου είδους πρόσωπα στην Κεντρική πολιτική σκηνή, τύπου Βαρουφάκη, που Θεός φύλαξε και δεν πάθαμε τα χειρότερα.

 

Περισσότερα Εδω