Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και τη μετάλλαξη Όμικρον μίλησε σε νέα ενημέρωση η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε, η πορεία του κορονοϊού παρουσιάζει σταθεροποίηση, ενώ ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων υπολογίζεται στις 140.000, ενώ αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται στη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Όπως είπε, η θετικότητα αυξήθηκε από 5,7 στο 7,3 αλλά μειώθηκε ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κορονοϊό ασθενών στη χώρα, που πλέον υπολογίζονται γύρω στις 4.500 χιλιάδες. Σχετικά μειωμένος ήταν την τελευταία εβδομάδα και ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Όπως τόνισε η κα Παπαευαγγέλου, το 88% των νέων εισαγωγών αφορά ασθενείς με τη μετάλλαξη Όμικρον.

Όσον αφορά στα παιδιά, αποτελούν το 30% των κρουσμάτων, ενώ εννέα στα 10 παιδιά είναι ασυμπτωματικά. Πρόσθεσε δε ότι είναι σταθερός ο αριθμός των νοσηλευόμενων παιδιών κάτω από την ηλικία των 11 ετών. Σε αυτές τις ηλικίες τα παιδιά που νοσηλεύονται είναι γύρω στα 90 με 100.

Η ίδια σημείωσε πως ο εμβολιασμός των γονέων βοηθά τα παιδιά να μην μολυνθούν και νοσήσουν, όπως φάνηκε από διεθνείς μελέτες, και προέβλεψε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Καταλήγοντας, η κα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να μολύνει άτομα με προηγούμενη ανοσία, ενώ ο εμβολιασμός με τρίτη δόση προσφέρει ανοσία για σοβαρή νόσηση και θάνατο.

Να κάνουμε αυτά που πρέπει μέχρι η Όμικρον να γίνει σαν ένα κοινό κρυολόγημα” προσέθεσε και επανέλαβε πως είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η παραλλαγή αυτή δεν μπορεί να προκαλέσει σοβαρή νόσο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω