Από την περασμένη Παρασκευή έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ο βιολογικός καθαρισμός της Λάρισας, της Μάνδρας και της Γιάννουλης, με αποτέλεσμα τα αστικά λύματα να διοχετεύονται στην επιφάνεια των υδάτων του Πηνειού. Φαινόμενο ανησυχητικό για τη δημόσια υγεία, για το οποίο η Δημοτική Αρχή Λάρισας δε θεώρησε σημαντικό να ενημερώσει το κοινό.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, το onlarissa.gr απηύθυνε αρμοδίως σχετικό ερώτημα στο γραφείο τύπου του Δήμου Λαρισαίων για το εάν είναι σε λειτουργία ή όχι ο βιολογικός. Μετά από δεύτερη όχληση και αφού πέρασαν έξι ώρες (γεγονός που υποδηλώνει την αμηχανία της Δημοτικής Αρχής μετά την έκπληξη που ένιωσε για την υποβολή του ερωτήματος), ο Δήμος Λαρισαίων εξέδωσε ένα μακροσκελές «ενημερωτικό» που τιτλοφορείται «βελτιώνεται συνεχώς η κατάσταση» μέσα στο οποίο, ανάμεσα σε άλλα υπάρχει «θαμμένη» η παραδοχή πως πέντε ημέρες τώρα τα αστικά λύματα χύνονται στον Πηνειό, αποτελώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία στη Λάρισα και στις γύρω περιοχές!

Αναλυτικά η ενημέρωση του Δήμου: «Tα έντονα  πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, έχουν θέσει εκτός λειτουργίας όλους τους βιολογικούς καθαρισμούς των δήμων που έχουν πληγεί. Από την περασμένη Παρασκευή 8.9 έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και ο Βιολογικός καθαρισμός της Λάρισας, της Γιάννουλης και της Μάνδρας.

Για το θέμα αυτό έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τα αντλιοστάσια του βιολογικού καθαρισμού και το αποχετευτικό δίκτυο στην πόλη της Λάρισας λειτουργεί κανονικά. Τα εισερχόμενα λύματα, καταλήγουν από το αποχετευτικό δίκτυο μαζί με τα πλημμυρικά νερά στον Πηνειό».

Ιδιαίτερη αξία έχει επίσης να απαντήσει ο Δήμος Λαρισαίων αν τα νερά που «έπνιξαν» τη συνοικία του Αγίου Θωμά και άλλες περιοχές είναι βρόχινα ή μήπως προέρχονται κι αυτά από αστικά λύματα άλλων περιοχών που μεταφέρθηκαν με τα νερά του Πηνειού; Δεν οφείλει να γνωρίζει η κοινωνία της Λάρισας;

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω