Πάνω από  το 51% του πληθυσμού της Μαγνησίας έχει εμβολιαστεί πλήρως για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία της επίσημης πλατφόρμας emvolio.gov.gr., ενώ έχουν ξεκινήσει και οι εμβολιασμοί για την τρίτη «αναμνηστική» δόση του εμβολίου.

Ειδικότερα τον εμβολιασμό τους ολοκλήρωσαν 98.438 κάτοικοι στη χερσαία Μαγνησία και 9192 στις Σποράδες. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά έχουν εμβολιαστεί πλήρως 107.630 κάτοικοι του Νομού, ποσοστό που αντιστοιχεί σε πάνω από το 51% του πληθυσμού, σύμφωνα με την απογραφή -208.000 κάτοικοι δηλώθηκαν στην τελευταία απογραφή.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη πλατφόρμα εμβολιασμού, τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου έγιναν 360 εμβολιασμοί της δεύτερης δόσης στη χερσαία Μαγνησία και 158 της πρώτης, ενώ στις Σποράδες πραγματοποιήθηκαν 19 εμβολιασμοί για τη δεύτερη δόση και πέντε για την πρώτη.

Στο μεταξύ, έχουν ξεκινήσει και οι αναμνηστικές δόσεις, με 203 να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στη χερσαία Μαγνησία. Στις Σποράδες δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το πρόγραμμα εμβολιασμού για την τρίτη δόση. Με την τρίτη δόση έχουν ξεκινήσει να εμβολιάζονται όσοι ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες και ιδίως ασθενείς, που πάσχουν από νοσήματα υψηλού κινδύνου.

Περισσότερα Εδω