Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του 1ου ομίλου με την Μάντσεστερ Σίτι στο Παρκ ντε Πρενς καθώς νίκησε με 2-0 για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Ο Γκουέιγ στο 8’ και ο Μέσι στο 74’ υπέγραψαν στη νίκη των παριζιάνων. Ξέσπασε η Λίβερπουλ που συνέτριψε στο Ντραγκάο την Πόρτο με 5-1, ενώ η Σέριφ Τίρασπολ έκανε τη μεγάλη έκπληξη κερδίζοντας στο Μπερναμπέου την Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1. Στο Μιλάνο η Ατλέτικο πήρε τη νίκη απέναντι στη Μίλαν στις καθυστερήσεις με 2-1, ενώ η Ντόρτμουντ νίκησε με 1-0 την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τέλος, απόδραση με νίκη από την Γερμανία για την Μπριζ που κέρδισε με 2-1 την Λειψία.

Αναλυτικά:

Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Σίτι 2-0

Στη θέση οδηγού μπήκε από το 8ο λεπτό η Παρί χάρη στο τέρμα του Γκουέιγ (8′) και «κλείδωσε» τη νίκη με το τέρμα του Μέσι το πρώτο του με τη φανέλα της Παρί στο 74’.

Αυτό ήταν το 121ο τέρμα του «ψύλλου» σε 151 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ρεάλ Μαδρίτης-Σέριφ Τίρασπολ 1-2

Οι Μολδαβοί έκαναν το μεγάλο μπαμ στην 2η αγωνιστική καθώς άλωσαν το Σαντιάγκο Μπερναμπέου κερδίζοντας την «βασίλισσα» με 2-1. Η «σπαχτοπούτα» του εφετινού Champions League, η «ελληνική» Σερίφ Τιρασπόλ των Γιώργου Αθανασιάδη και Δημήτρη Κολοβού, πέρασε νικηφόρα από την Μαδρίτη (με… buzzer-beater γκολ του Τιλ στο 90′), σε μία απ’ τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην Ιστορία του θεσμού. Οι Μολδαβοί προηγήθηκαν στο 25′ με τον Γιακσιμπάεφ και μολονότι δέχθηκαν την ισοφάριση στο 65′ με αμφισβητούμενο πέναλτι του Μπενζεμά (το οποίο έδειξε με υπόδειξη VAR ο Βέλγος ρέφερι Βίσερ), όχι μόνο άντεξαν ως το φινάλε έχοντας ως «ήρωα» του Γιώργου Αθανασιάδη -ο οποίος έκανε συγκλονιστικές αποκρούσεις στο 17′ (φάουλ Μπενζεμά), στο 54′ (πλασέ Αζάρ) και στο 75′ (σουτ Μόντριτς που απέκρουσε με το… πρόσωπο)- αλλά βρήκαν και γκολ νίκης στο 90′ με απίστευτο «κεραυνό» του Τιλ που έφυγε «καρφί» για το «παραθυράκι» του Κουρτουά!

Πόρτο-Λίβερπουλ 1-5

Φωτιές έβγαζε η Λίβερπουλ στο Ντραγκάο που διέσυρε την Πόρτο με 5-1, χάρις σε δύο γκολ του Σαλάχ, δύο του Φιρμίνιο κι ένα του Μανέ- και της χάλασε τη… γιορτή για το 200ό παιχνίδι της στο UEFA Champions League.

Μίλαν-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2

Με γκολ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων (97’) από την άσπρη βούλα η Ατλέτικο Μαδρίτης έφυγε νικήτρια από το «Τζουζέπε Μεάτσα» κερδίζοντας την Μίλαν με 2-1. Οι «ροσονέρι» έμειναν με δέκα παίκτες από το 29′ μετά την αποβολή του Κέσι (δεύτερη κίτρινη) και παρόλο που προηγήθηκαν στο 20′ με το γκολ του Λεάο από το 20′ δεν κατάφερε να φύγει με αποτέλεσμα, διότι οι «ροχιμπλάνκος» έφεραν τα πάνω-κάτω στο τέλος με τα γκολ των Γκριεζμάν (85′) και Σουάρες (90’+7, πέναλτι).

Λειψία-Μπριζ 1-2

Τεράστιο «διπλό» -και μάλιστα με ανατροπή- για την Μπριζ, η οποία νίκησε 2-1 τη Λειψία στη Γερμανία και την άφησε στην τελευταία θέση του ομίλου, ενώ η Ντόρτμουντ πήρε μία… επαγγελματική νίκη κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας με 1-0 κι έκανε το «2 στα 2».

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 2ης αγωνιστικής των ομίλων 1-4 του Champions League:

1oς ΟΜΙΛΟΣ

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 2-0 (8΄ Γκουέι, 74΄ Μέσι)

Λειψία (Γερμανία)-Μπριζ (Βέλγιο) 1-2 (5΄ Ενκουκού – 22΄ Βάνακεν, 41΄ Ριτς)

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Πόρτο (Πορτογαλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 1-5 (75΄ Ταρέμι – 18΄, 60΄ Σαλάχ, 45΄ Μανέ, 78΄, 83΄ Φιρμίνιο)

Μίλαν (Ιταλία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 1-2 (20΄ Λεάο – 84΄ Γκριεζμάν, 90΄+7΄ πέν. Σουάρες)

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Αγιαξ (Ολλανδία)-Μπεσίκτας (Τουρκία) 2-0 (17΄ Μπερχάους, 43΄ Αλέ)

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Σπόρτινγκ Λ. (Πορτογαλία) 1-0 (37΄ Μάλεν)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Ίντερ (Ιταλία) 0-0

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) 1-2 (65΄ πέν. Μπενζεμά – 25΄ Γιακσιμπάεφ, 90΄ Τιλ)

Περισσότερα Εδω